Αγαπάς ή μισείς το Φθινόπωρο; Η απάντησή σου μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα σου

25.10.2020
Αγαπάς ή μισείς το Φθινόπωρο; Η απάντησή σου μαρτυρά πολλά για τον χαρακτήρα σου
Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Το αν μισείς ή αγαπάς το Φθινόπωρο μαρτυρά περισσότερα για εσένα από το απλά αν είσαι τύπος του πουλόβερ και του κρύου ή του μαγιό και της παραλίας.

Δες και αυτό: Οι συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να κοιμάσαι καλύτερα

Σύμφωνα με την ψυχολόγο και καθηγήτρια στο Chapman University, Amy Jane Griffiths, οι άνθρωποι που αγαπούν το φθινόπωρο και τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες, το κάνουν γιατί αυτές είναι οι εποχές που συνδέονται με παραδόσεις και όμορφες αναμνήσεις και μπορούν ευκολότερα να βρουν αφορμές για εορταστικά τραπέζια και χαλαρές στιγμές με τους φίλους τους. Εκτός αυτού, μια έρευνα του 2012 έδειξε ότι το κρύο έκανε αρκετούς ανθρώπους να επιλέγουν να δουν ταινίες που προκαλούν "ψυχολογική ζεστασιά".

Αυτό το είδες; Έχεις έμμονες ιδέες; Να πώς να απαλαγείς

Αν μισείς το φθινόπωρο
Κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτό που οι ειδικοί λέμε εποχιακές πεποιθήσεις, όπως το ότι υπολειτουργούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όσο περισσότερο το πιστεύουν, τόσο πιθανότερο είναι να μελαγχολήσουν βαριά το φθινόπωρο ή τον χειμώνα. Μπορεί όμως να μισείς το φθινόπωρο επειδή δεν έχεις θετικές παιδικές αναμνήσεις, ή επειδή αισθάνεσαι την κοινωνική πίεση να συμφωνήσεις με αυτό που λένε οι άλλοι.