6 συμβουλές για να τοποθετείς με τον καλύτερο τρόπο τα χέρια σου σε φωτογραφίες-πορτρέτα

09.02.2020
6 συμβουλές για να τοποθετείς με τον καλύτερο τρόπο τα χέρια σου σε φωτογραφίες-πορτρέτα
Eντάξει, δεν είμαστε μοντέλα για να ξέρουμε να ποζάρουμε επαγγελματικά, αλλά ξέρουμε ότι το πώς τοποθετείς τα χέρια σου σε μια φωτογραφία, μπορεί να κάνει τη διαφορά! Ο φωτογράφος Miguel Quiles δίνει στο diyphοtography, έξι χρήσιμες συμβουλές για να μάθεις πώς να τοποθετείς τα χέρια σου σε φωτογραφίες-πορτραίτα και να κλέψεις τις εντυπώσεις στο instagram.

1. Απόφυγε να δείχνεις το πίσω μέρος του χεριού σου

Το πίσω μέρος του χεριού είναι το πιο πλατύ του μέρος. Εξαιτίας αυτού, θα μπορούσε να φαίνεται στη φωτογραφία μεγαλύτερο από ότι είναι στην πραγματικότητα, ειδικά αν είναι πιο κοντά στην κάμερα. Μια ελαφριά κάμψη στον καρπό ή μια ελαφριά περιστροφή του χεριού μακριά από την κάμερα μπορεί να κάνει το χέρι σου να φαίνεται αισθητικά καλύτερο. Έχε στο νου σου ότι αυτό ισχύει περισσότερο για τις γυναίκες μοντέλα, καθώς στους άνδρες συνήθως δεν πειράζει να φαίνονται μεγαλύτερα τα χέρια τους.

2. Απόφυγε να δείχνεις το εσωτερικό του χεριού σου

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αποφύγεις να δείχνεις ευθεία στην κάμερα είναι το εσωτερικό των χεριών. Ο λόγος; Επειδή είναι λίγο ζαρωμένα στις περισσότερες από εμάς, ή τουλάχιστον πιο ζαρωμένα από τα πρόσωπά μας. Για αυτό γύρνα τα χέρια μακριά από την κάμερα και περισσότερο στρέψε τα προς το φως, ώστε το φως «να σβήσει» τις ρυτίδες.

3. Απόφυγε να πιέζεις τα χέρια ή και τα δάχτυλα πάνω στο πρόσωπο ή το σώμα σου

Αν τα χέρια θες να φαίνονται στη φωτογραφία να αγγίζουν το πρόσωπο ή το σώμα, τουλάχιστον κάνε το μαλακά. Πατώντας τα χέρια στο πρόσωπο ή το σώμα μπορεί να αφήσουν κάποιο σημάδι και να χρειάζεται μετά να κάνεις ρετούς στη φωτογραφία. Επιπλέον, μπορεί να χαλάσουν το μακιγιάζ του προσώπου σου.

4. Ενυδάτωσε τα χέρια σου και βεβαιώσου ότι είναι καθαρά

Αυτό είναι απλό - βεβαιώσου ότι τα χέρια σου είναι ενυδατωμένα πριν από τη λήψη. Μπορείς να έχεις πάντα μια ενυδατική κρέμα στην τσάντα σου, έτσι ώστε να την χρησιμοποιείς κάθε φορά που τη χρειάζεσαι ειδικά τώρα που κάνει κρύο. Επίσης, τα νύχια πρέπει να είναι καθαρά και να έχεις φρέσκο μανικιούρ (να θυμάσαι με το γαλακτερό μανό δείχνει περισσότερο περιποιημένο το νύχι).

5. Φρόντισε να μην πετάνε τα δάχτυλά σου

Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους όταν κρατάνε ένα ποτήρι και πίνουν νερό να πετάει το μικρό δαχτυλάκι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε μία φωτογραφία όταν τοποθετείς το χέρι σου πάνω στο πρόσωπό σου. Είναι το λεγόμενο «ατίθασο» δάχτυλο. Για αυτό δώσε προσοχή σε αυτό και κατεύθυνε εσύ το δάχτυλό σου όταν βλέπεις ότι πάει να «επαναστατήσει» εναντίον των άλλων.

6. Χρησιμοποίησε την μέθοδο «χτύπημα καράτε»

Εδώ είναι ένα απλό, αλλά πολύ καλό κόλπο – θυμάσαι που είπαμε στην αρχή πώς θα πρέπει να αποφεύγεις να δείχνεις το μπροστινό και το πίσω μέρος των χεριών μπροστά στο φακό; Μια απλή στροφή του καρπού θα δείξει τη λεπτή μεριά των χεριών και θα τα κάνει να φαίνονται πιο ελκυστικά. Θυμίσου λοιπόν τον Ralph Macchio στο Karate Kid και γύρνα τα χέρια σου έτσι ώστε να μπορούν να δείχνουν ότι κάνουν ένα «χτύπημα καράτε».