Ποιά διάσημη σου μοιάζει στον χαρακτήρα;(Μέρος Β)

27.09.2011
Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μπορούν να αποκαλύψουν κρυμμένες αλήθειες για την προσωπικότητά σου; Είναι μύθος ή πραγματικότητα; Μάθε τι τύπος ή μείγμα προσωπικότητας είσαι και με ποιες διάσημες είστε αδελφές ψυχές! Θα εντυπωσιαστείς με τις ομοιότητες…

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου μπορούν να αποκαλύψουν κρυμμένες αλήθειες για την προσωπικότητά σου; Είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία υπάρχουν πέντε στοιχεία που επηρεάζουν τη ζωή μας: το ξύλο, το νερό, η φωτιά, η γη και το μέταλλο. Ο καθένας από εμάς έχει ένα μείγμα των δύο αυτών στοιχείων που αποτυπώνονται στο πρόσωπό, με ένα από αυτό να είναι περισσότερο κυρίαρχο. Το πρόσωπο λοιπόν φαίνεται πως είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας προδίδοντας στοιχεία του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς μας. Μάλιστα, η σύνθεση διαφορετικών χαρακτηριστικών δίνει πάντα ένα διαφορετικό αποτέλεσμα. Μπορεί για παράδειγμα να έχεις στοιχεία από διαφορετικούς τύπους προσωπικότητας, μπερδεύοντας κατά πολύ τους γύρω σου.

Μάθε τι τύπος ή μείγμα προσωπικότητας είσαι και με ποιες διάσημες είστε αδελφές ψυχές! Θα εντυπωσιαστείς με τις ομοιότητες…

Τι τύπος προσωπικότητας είσαι;

ΜΕΤΑΛΛΟ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Μικρά βαθουλωτά μάτια, έντονα ζυγωματικά, μύτη γαμψή, λεπτά χείλη.

Διάσημες με προσωπικότητα "ΜΕΤΑΛΛΟ" : Σέριλ Κόουλ, Γκουίνεθ Πάλτροου

Τι προδίδει το πρόσωπό "ΜΕΤΑΛΛΟ" για τον χαρακτήρα;

Έχεις μάθει από μικρή να είσαι αυτόνομη και να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου. Η αυτοπεποίθηση και ο «ψυχρός» τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις τους γύρω σου σε κάνουν να φαίνεσαι υπερόπτης, ακόμη και να στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αν και δεν είσαι ιδιαίτερα συναισθηματικό άτομο, έχεις ένα τρόπο να βιώνεις βαθιά συναισθήματα και καταστάσεις. Ωστόσο, η αυστηρή σου πειθαρχία και αυτοσυγκράτηση μπερδεύει τους γύρω σου που δεν μπορούν να κατανοήσουν το τι σκέφτεσαι.

Είσαι αποφασιστική και δυναμική και με όπλο σου το πείσμα και την αντοχή καταφέρνεις να πετύχεις κάθε στόχο σου. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, αν το στοιχείο «μέταλλο» δεν «αναμιγνύεται» με κάποιο από τα προηγούμενα, μπορεί να οδηγήσει σε ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές για την επίτευξη των στόχων σου και έντονο άγχος. Και μπορεί οι γύρω σου να σε βλέπουν ως το πιο ήρεμο και συγκρατημένο άτομο, στην πραγματικότητα όμως η ανυπομονησία και ο θυμός σε κυριεύουν συχνά.

Παρόλαυτά, παρά τον αυτοέλεγχο και την αυτοσυγκράτηση που έχεις, με κάποιο μαγικό τρόπο καταφέρνεις να αφήνεις περιθώρια για διασκέδαση, γέλιο και αυθορμητισμό, πάντα όμως με μέτρο.

ΝΕΡΟ

Χαρακτηριστικά προσώπου: Βαθουλωτά λαμπερά μάτια και μεγάλες βλεφαρίδες, μεγάλο μέτωπο, λεπτά φρύδια, μεγάλο στόμα και πηγούνι που προεξέχει.

Διάσημες με προσωπικότητα "ΝΕΡΟ": Ρενέ Ζελβέγκερ, Σαμάνθα Κάμερον.

Τι προδίδει το πρόσωπό "ΝΕΡΟ" για τον χαρακτήρα;

Είσαι ευέλικτο, προσαρμόσιμο άτομο και καλή παρέα. Σ΄αρέσει η ποικιλία και οι αλλαγές αλλά ταυτόχρονα σκέφτεσαι αρκετά πριν προχωρήσεις σε αυτές. Ακολουθείς συχνά το ένστικτό σου μιας και η διαίσθησή σου σπανίως σε προδίδει.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σου γνωρίσματα είναι η ζεστασία και το αίσθημα φιλικότητας που δημιουργεί το χαμόγελό σου, κάτι που αποδεικνύεται πολύτιμος σύμμαχός σου. Βέβαια, αν και δίνεις την εντύπωση του «ανοιχτού» βιβλίου, όντας ευχάριστη και προσιτή, στην πραγματικότητα είσαι κρυψίνους και μυστικοπαθής.

Από την άλλη είσαι βαθιά συναισθηματικό άτομο και πολύ ευαίσθητη. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους σου είναι η μοναξιά ενώ απεχθάνεσαι την αβεβαιότητα γι΄αυτό και την αποφεύγεις με κάθε τρόπο.

Τέλος, παρά το γεγονός ότι έχεις φοβερό ταλέντο στο να βλέπεις τα πράγματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες, η τάση σου να υπεραναλύεις γεγονότα και καταστάσεις σε κάνουν συχνά αναποφάσιστη και κυκλοθυμική. Μήπως πρέπει να σταματήσεις να σκέφτεσαι τόσο πολύ;

Αν δεν αναγνώρισες στον εαυτό σου τα παραπάνω χαρακτηριστικά προσώπου, διάβασε στο μέρος Α τι χαρακτήρα προδίδουν τα στοιχεία "Γη" και "Φωτιά" και "Ξύλο", πατώντας εδώ.