Μήπως είσαι πιο παχουλή απ' ότι σε θέλει;

05.10.2010
Πόσο ανταποκρίνεται το σώμα σου στην ιδανική εικόνα που έχει ο καλός σου γι' αυτό; Πώς θα ήθελες να είναι ο ιδανικός σου σύντροφος σωματικά; Μήπως είσαι πιο παχουλή απ' όσο σε θέλει και μήπως εκείνος είναι πιο λεπτός απ' όσο θέλεις εσύ; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα, απαντούν 2 νέες έρευνες!

Πόσο ανταποκρίνεται το σώμα σου στην ιδανική εικόνα που έχει ο καλός σου γι' αυτό; Πώς θα ήθελες να είναι ο ιδανικός σου σύντροφος σωματικά; Μήπως είσαι πιο παχουλή απ' όσο σε θέλει και μήπως εκείνος είναι πιο λεπτός απ' όσο θέλεις εσύ; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα, απαντούν 2 νέες έρευνες!

Σ' αγαπάω με τα κιλάκια σου ή μπα;

Αν το υποπτευόσουν, μάλλον είχες δίκιο! Η εικόνα που έχουν στο μυαλό τους - τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες (κυρίως αυτές)- για την εξωτερική εμφάνιση του ιδανικού και τέλειου συντρόφου, διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τον σύντροφο που τους έλαχε στην πραγματικότητα και με τον οποίο συμβιώνουν, σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών και Γάλλων επιστημόνων.

Οι ερευνητές, υπό τον δρα Αλεξάντρ Κουρτιόλ του πανεπιστημίου του Σέφιλντ, καθώς και του Ινστιτούτου Επιστημών της Εξέλιξης του πανεπιστημίου του Μονπελιέ, σε έρευνα που παρουσίασαν στο επιστημονικό περιοδικό "PLoS ONE", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός σύντροφος διαφέρει στο ύψος, το βάρος και στο σωματότυπο από τον ιδανικό- ανταγωνιστή του.

Οι περισσότεροι άνδρες και γυναίκες, όταν ερωτώνται σχετικά, εκφράζουν διαφορετικές προτιμήσεις για τον ιδανικό σύντροφο που θα ήθελαν να βγουν ραντεβού, σε σχέση με τον σύντροφο που στην πραγματικότητα έχουν. Οι αποκλίσεις μεταξύ πραγματικού-ιδεατού συντρόφου είναι συνήθως μεγαλύτερες στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Ο ιδανικός σύντροφος απέχει σωματικά από τον πραγματικό!
Σύμφωνα με τη μελέτη, το κυριότερο πράγμα που οι περισσότεροι άνδρες θα ήθελαν, είναι μια πολύ πιο λεπτή σύντροφος από αυτήν που έχουν. Από την άλλη, ενώ μερικές γυναίκες προτιμούν λεπτότερους άνδρες, οι περισσότερες θέλουν πιο σωματώδεις από τους υπάρχοντες. Είναι πιθανό δηλαδή, να σπρώξαμε εμείς οι ίδιες τους άντρες μας στο γυμναστήριο για να χτίσουν μούσκουλα, τα οποία όπως φαίνεται προτιμάμε!

Η μελέτη βασίστηκε στις προτιμήσεις 100 ζευγαριών-εθελοντών. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ειδικό λογισμικό ηλεκτρονικού υπολογιστή, που επέτρεπε στους συμμετέχοντες, άνδρες και γυναίκες, να "πλάσουν" στην οθόνη τον ιδανικό σύντροφο. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες συνέκριναν τις σιλουέτες των ιδεατών ψηφιακών συντρόφων με αυτές των πραγματικών.

Οι επιστήμονες επεσήμαναν πάντως ότι, πέρα από τα φυσικά χαρακτηριστικά στα οποία επικεντρώθηκε η μελέτη τους, υπάρχουν αρκετοί άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιλογή συντρόφου, όπως η προσωπικότητα, οι πεποιθήσεις, η αίσθηση του χιούμορ και πολλές ακόμα λεπτομέρειες... Ευτυχώς για εμάς τις πιο παχουλές!

Πάντως, η μεγάλη περιφέρεια και οι γεμάτοι γλουτοί φέρνουν μακροζωία

Αν είσαι πιο παχουλή απ' όσο σε θέλει μην σκας! Ειδικά αν η σιλουέτα σου θυμίζει αχλάδι με μεγάλη περιφέρεια και γλουτούς, η μακροζωία είναι στο τσεπάκι σου, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο δρ Μάικλ Τζένσεν και οι φοιτητές του.

Προηγούμενες έρευνες υποστήριζαν πως το περιττό λίπος στους γλουτούς μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων ή διαβήτη. Πάντως, η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα υπό τον δρ Τζένσεν (Michael Jensen) έχει άλλη άποψη. Στην έρευνα που πραγματοποίησαν σε 28 άντρες και γυναίκες για 4 εβδομάδες, προσπάθησαν να ταΐσουν όσο περισσότερο μπορούν τους συμμετέχοντες για να δουν τ' αποτελέσματα στο σώμα τους.

Φρόντισαν λοιπόν να μετρήσουν το λίπος πριν και μετά τον ένα μήνα έρευνας και ανακάλυψαν πως οι συμμετέχοντες "έβαλαν" (πάχυναν) κατά μέσο όρο 2,5 κιλά στο πάνω μέρος του σώματος και μόνο 1,5 κιλό στο κάτω μέρος.

Όπως φαίνεται, τα κύτταρα λίπους στο πάνω μέρος του σώματος (κοιλιά, στομαχάκι και καρδιά ) μεγαλώνουν επικίνδυνα ενώ στο κάτω μέρος (γλουτοί περιφέρεια) μπορεί ν' αυξάνονται εξαιτίας της υπερφαγίας αλλά δεν μεγαλώνουν σε μέγεθος.

Ο δρ Τζένσεν από την Κλινική "Mayo" στο Ρόντσεστερ της Μινεσότα, τόνισε πως τα ευρήματα της έρευνάς του (που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο "Proceedings of the National Academy of Sciences") έρχονται σε αντίθετα με εκείνα άλλων ερευνών που υποστήριζαν πως τα κύτταρα λίπους δεν αυξάνονται στους ενήλικες. Ταυτόχρονα, τόνισε το σημαντικό ρόλο που παίζει το να έχει κανείς σιλουέτα αχλαδιού, αφού τα κύτταρα λίπους στο κάτω μέρος του σώματος, λειτουργεί σαν ασπίδα για το πάνω μέρος και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κάποιας ασθένειας στο μέλλον.

Αυτό που επισημαίνεται στην εν λόγω έρευνα, είναι πως ο καλύτερος δείκτης σωματικής υγείας είναι η μέτρηση της αναλογίας περιφέρειας γλουτών με την περιφέρεια μέσης και όχι ο διαδεδομένος Δέκτης Μάζας Σώματος. Μελλοντικά, τα φάρμακα. Πάντως, δεν είναι η πρώτη έρευνα που κάνει τις γυναίκες με σώμα σαν της Jlo ή της Beyonce να χαίρονται. Πέρσι, μια έρευνα από τη Δανία που πραγματοποιήθηκε σε 3000 άτομα, έδειξε πως άντρες και γυναίκες με περιφέρεια μηρών πάνω από 59.9 εκατοστά, είχαν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νοσημάτων

Από την Κατερίνα Π.