Γίνε κορμάρα σαν την Γκουέν Στεφάνι

28.08.2009
Η Γκουέν Στεφάνι, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος "Νο Doupt", έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για την φωνή της αλλά και για το κορμί που διαθέτει. Αν και είναι μητέρα δύο παιδιών, η Γκουέν δεν διστάζει να αφήνει ακάλυπτους τους απίστευτους κοιλιακούς της και το αλαβάστρινο κορμί της. Μάθε τα μυστικά της και γίνε και συ κορμάρα!

Η Γκουέν Στεφάνι, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος "Νο Doupt", έχει ξεχωρίσει όχι μόνο για την φωνή της αλλά και για το κορμί που διαθέτει. Αν και είναι μητέρα δύο παιδιών, η Γκουέν δεν διστάζει να αφήνει ακάλυπτους τους απίστευτους κοιλιακούς της και το αλαβάστρινο κορμί της. Μάθε τα μυστικά της και γίνε και συ κορμάρα!

Εμπρός να κάψουμε το λίπος: η Γκουέν λατρεύει τις έντονες καρδιαγγειακές ασκήσεις που λιώνουν το λίπος και διατηρούν το βάρος της χαμηλά. Ο προσωπικός της προπονητής Γκίναρ Πέτερσον (Gunnar Peterson) έχει δημιουργήσει για εκείνη ένα εξοντωτικό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθεί πέντε φορές την εβδομάδα. Αν το πενθήμερο πρόγραμμα δεν ταιριάζει στις ανάγκες σου, αλλά θέλεις να τονώσεις και να σφίξεις το σώμα σου, πρέπει να κάνεις την άσκηση κομμάτι της ζωής σου. Μπορείς απλά να περπατάς αντί να οδηγείς την διαδρομή προς τη δουλειά ή να ξεχάσεις οριστικά τους ανελκυστήρες και να χρησιμοποιείς μόνο τις σκάλες. Η ίδια η Γκουέν αντιμετωπίζει την άσκηση σαν επαγγελματίας αθλήτρια. Πιστεύει ότι το σώμα της είναι μια ομάδα που κάθε μέλος της πρέπει να έχει την προσοχή που του αρμόζει για να δείχνει τέλειο ως σύνολο. Όταν δεν πηγαίνει στο γυμναστήριο, της αρέσει να τρέχει για να διατηρεί τη γυναικεία της φιγούρα που αποτελεί πρότυπο για τόσα κορίτσια.

Πάνω απ΄όλα η ματαιοδοξία μας: η Γκουέν είναι η πρώτη που παραδέχεται ότι της αρέσει η αδύνατη φιγούρα της γι' αυτό και προσπαθεί να διατηρείται λεπτή. Σε συνέντευξή της σε Αμερικάνικο περιοδικό είχε παραδεχτεί ότι από το σχολείο ακόμα έκανε επαγγελματική κολύμβηση απλά γιατί ήθελε να χάσει τα περιττά κιλά που είχε. Η ίδια είναι πολύ ματαιόδοξη με το κορμί της και θέλει να μπαίνει σε όλα τα ρούχα που της αρέσουν.

Ό,τι διαθέτουμε το δείχνουμε: αν σκεφτείς την Στεφάνι, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σου είναι οι καλογυμνασμένοι κοιλιακοί της. Η ίδια πιστεύει ότι τα κάλλη μας πρέπει να τα αποδεικνύουμε και τονίζει πως το κλειδί για ένα επίπεδο στομάχι είναι οι συνεχείς επαναλήψεις σε συνδυασμό με μια διατροφή χαμηλών λιπαρών. Η αγαπημένη άσκηση της Γκουέν για τους κοιλιακούς είναι αυτή που ξαπλώνει ανάσκελα με μια μπάλα του πιλάτες στα χέρια, ενώ φέρνει τα πόδια της μπροστά και ψηλά, φτιάχνοντας μια νοητή γέφυρα. Έπειτα βάζει μια πιο μικρή μπαλίτσα πίσω από το κεφάλι της για στήριξη. Κατόπιν, προσπαθεί να φέρι την μπάλα που κρατά στα χέρια κοντά στο κάθε γόνατό της εναλλάξ. Προσπάθησε να επαναλάβεις την άσκηση 10 με 15 φορές για 5 λεπτά τουλάχιστον.

Ναι στην ωμοφαγία: μετά τη γέννηση του πρώτου γιου της, η Στεφάνι είπε ναι στην ωμοφαγία για να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης πιο γρήγορα. Η ωμοφαγία στηρίζεται στην κατανάλωση φαγητών που δεν χρειάζονται μαγείρεμα όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά , οι καρποί και τα φασόλια. Με τον τρόπο αυτό παίρνεις όλες τις θρεπτικές ουσίες και στοιχεία που χάνοντας από τις τροφές αυτές κατά το μαγείρεμα τους.

Μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου: αντίθετα με τους περισσότερους διάσημους που ορκίζονται ότι δεν στερούνται τίποτα και τρώνε πολύ συχνά μπέργκερ και παγωτά, η Γκουέν έχει εξομολογηθεί ότι το σώμα που διαθέτει είναι αποτέλεσμα μιας συνεχούς προσπάθειας. Όπως τόνισε και η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της:

''Πάντα προσέχω τη διατροφή μου και το βάρος μου γιατί μου αρέσει να είμαι λεπτή. Τρώω 90% υγιεινά και επιτρέπω ένα 10% παρασπονδιών στον εαυτό μου!

Πάρε όσο χρόνο θέλεις: μετά τη γέννηση του δεύτερου γιου της Ζούμα, η γνωστή τραγουδίστρια δεν πιέστηκε για να χωρέσει στα ρούχα που φορούσε πριν την εγκυμοσύνη. Αντίθετα από άλλες διάσημες που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, η Γκουέν έδωσε στον εαυτό της 3 μήνες μέσα στους οποίους έχασε τα κιλά που ήθελε και τόνωσε το σώμα της. Οι περισσότερες δίαιτες αποτυγχάνουν γιατί όλες ελπίζουμε να δούμε θαύματα σε χρόνο μηδέν. Η Γκουέν τονίζει ότι πρέπει να διαθέτεις μεγάλη υπομονή και επιμονή και φυσικά λέγοντας όχι σε δίαιτες αστραπή!

Ναι στα βάρη: προσπαθώντας να μην γίνει πολύ αδύνατη, η τραγουδίστρια των ''No Doupt'' εναλλάσσει το έντονο πρόγραμμα άσκησης με την άρση βαρών που σκοπό έχουν να στρογγυλέψουν και να αναδείξουν τις καμπύλες της. Έτσι, φροντίζει τους γλουτιαίους μυς με την εξής άσκηση. Πέσε στα τέσσερα και φέρε κάτω από τη μέση σου μια μπάλα του πιλάτες μεσαίου μεγέθους. Τοποθέτησε τις παλάμες σου στο έδαφος και λύγισε τους αγκώνες για να ισορροπήσεις. Τέντωσε τα πόδια σου προς τα πίσω και ανασήκωσε τα πέλματα από το πάτωμα. Κράτησέ τα ψηλά για πέντε δευτερόλεπτα και χαμήλωσε. Επανάλαβε την άσκηση 8 με 12 φορές επί 3.

Ντύσου με βάσει το σωματότυπό σου: η Γκουέν διαθέτει τη δική της συλλογή ρούχων από το 2004. Η ίδια τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να φοράς ρούχα που αναδεικνύουν το σώμα που διαθέτεις.

Κ.Π