Φτιάξε μπράτσα σαν της Μαντόνα

27.08.2009
Αν πιστεύεις ότι οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο γυμνάζονται και πασχίζουν για να φτιάξουν ένα πέτρινο στήθος, ζηλευτούς και ανασηκωμένους γλουτούς ή πόδια αλαβάστρινα, γελιέσαι. Η νέα μόδα του fitness που ακολουθούν πιστά επώνυμες όπως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Μισέλ Ομπάμα και πιο πολύ απ' όλες η Μαντόνα, είναι τα γραμμωμένα και απίστευτα γυμνασμένα μπράτσα. Να πως θα τα αποκτήσεις κι εσύ!

Αν πιστεύεις ότι οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο γυμνάζονται και πασχίζουν για να φτιάξουν ένα πέτρινο στήθος, ζηλευτούς και ανασηκωμένους γλουτούς ή πόδια αλαβάστρινα, γελιέσαι. Η νέα μόδα του fitness που ακολουθούν πιστά επώνυμες όπως η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, η Μισέλ Ομπάμα και πιο πολύ απ' όλες η Μαντόνα, είναι τα γραμμωμένα και απίστευτα γυμνασμένα μπράτσα. Να πως θα τα αποκτήσεις κι εσύ!

Το παράδειγμα της Μαντόνα: τα μπράτσα της Βασίλισσας της Ποπ αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι μυς των χεριών της και οι φλέβες που τους αγκαλιάζουν έγιναν πιο εμφανείς και γραμμωμένοι από ποτέ. Η Μαντόνα είναι αρκετά μικροκαμωμένη και οι ασκήσεις που πραγματοποιούσε σε συνδυασμό με τη χαμηλή σε λιπαρά δίαιτα που ακολουθούσε, έφερε το αποτέλεσμα αυτό στους μυς και τις φλέβες των χεριών της.

Το πρόγραμμα εκγύμνασης: αν φαντάζεσαι ότι απαιτούνται χιλιάδες ώρες γιόγκα και καρδιαγγειακών ασκήσεων και μια δίαιτα πείνας για να πετύχεις την τόνωση των μπράτσων, κάνεις λάθος. Η Μαντόνα ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα που δημιούργησε ειδικά για εκείνη, η προπονήτρια Τρέισι Άντερσον.

Ξεκινάς με δύο ώρες άθλησης. Η πρώτη ώρα περιλαμβάνει ασκήσεις για το καρδιαγγειακό. Αποτελείται κυρίως από χορό σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Εδώ τα χέρια δεν γυμνάζονται περισσότερο από το υπόλοιπο κορμί. Στη δεύτερη ώρα η Μαντόνα ακολουθεί ασκήσεις πιλάτες για μυική τόνωση. Οι ασκήσεις γίνονται με βάρη που όμως δεν ξεπερνούν το ενάμιση κιλό το καθένα. Όλες μαζί οι ασκήσεις που αφορούν την εκγύμναση των χεριών δεν ξεπερνούν τα 30 επτά. Στην αρχή οι ασκήσεις πραγματοποιούνται χωρίς βάρη αλλά και χωρίς διαλείμματα αφού τα χέρια δεν πρέπει να πέσουν κάτω ούτε για μια στιγμή.

Κατόπιν, στο παιχνίδι μπαίνουν και τα βάρη. Παλιότερα η Μαντόνα έκανε τρομερή εξάσκηση στους μυς των χεριών της σε συνδυασμό με την Αστάγκα γιόγκα. Τώρα; πια το πρόγραμμά της έχει ως στόχο την συνολική μείωση του λίπους στο κορμί της, γι' αυτό και οι μυς της φαίνονται πιο πρησμένοι από ποτέ. Η μακροβιοτική δίαιτα που ακολουθεί περιλαμβάνει μια σούπα στο πρόγευμα, πολύ ψητό ψάρι και λαχανικά χωρίς καρυκεύματα και λάδι. Όσο για τους υδατάνθρακες, αυτοί περιορίζονται σε απειροελάχιστες ποσότητες καστανού ρυζιού.

Οι επεξήγηση στα νούμερα της φωτογραφίας Νο1:

Στο 1: έχουμε το δελτοειδή μεσαίο μυ. Χρησιμοποιείς το μυ αυτό, κάθε φορά που θέλεις να σηκώσεις το χέρι σου ή να το φέρεις στο πλάι. Τον γυμνάζεις όταν κουβαλάς για παράδειγμα την σακούλα από τα ψώνια (χωρίς να είναι το χέρι σου κολλημένο στον κορμό).

Στο 2: τον τρικέφαλο βραχιόνιο μυ. Πρόκειται για την ένωση τριών μυών. Βοηθούν στην ενδυνάμωση του χεριού στο σύνολό του και η κατάστασή τους βελτιώνεται με τα πους- απς. Πρόκειται για τους μυς που χρησιμοποιείς για να σηκωθείς από μια καρέκλα. Μπορείς να τους γυμνάσεις σηκώνοντας βάρη αλλά και στο κωπηλατικό μηχάνημα.

Στο 3: πρόκειται για το δικέφαλο βραχιόνιο μυ. Μπαίνουν σε χρήση κάθε φορά που λυγίζεις τα χέρια και τα φέρνεις κοντά στο σώμα σου.

Στο 4: έχουμε τον εμπρόσθιο δελτοειδή. Αυτός ο μυς βοηθά το χέρι να σηκωθεί μπροστά και είναι αποτέλεσμα των πιέσεων.

Στο 5: βρίσκουμε την ωλένια αρτηρία που αποτελεί το έναν από τους δύο τελικούς κλάδους της βραχιόνιας αρτηρίας και συνεχίζει προς τα κάτω και στο μέσα μέρος του πήχη.

Στο 6: πρόκειται για το βραχιοκερκιδικό μυ που ελέγχει όλα τα είδη κίνησης γύρω από τον αγκώνα.

Στο 7: βρίσκεται ο κερκιδικός καρποκαμπτήριος μυς. Βοηθά στην ευλυγισία των δακτύλων και στην προσπάθεια να πιάσεις ή να αφήσεις διάφορα αντικείμενα.

Στο 8: πρόκειται για τη βασιλική φλέβα ξεκινά από το πάνω μέρος του ώμου και φτάνει μέχρι και τον αγκώνα και βρίσκεται κάτω από το στρώμα της επιδερμίδας χωρίς να καλύπτεται από κάποιο μυ.

Στο 9: βρίσκεται η κεφαλική φλέβα, που αποτελεί την βασική φλέβα του άνω άκρου, η οποία είναι εμφανής στους περισσότερους ανθρώπους.

Στο 10: βρίσκεται ο βραχιόνιος μυς που εκφύεται από το βραχιόνιο οστό και καταφύεται στην ωλένη. Με τη ενέργεια του κάμπτει τον πήχη

Στο 11: ο ωλένιος καμπτήρας του καρπού που με την ενέργεια του κάμπτει και ταυτόχρονα προσάγει το χέρι.

Στο 12: η κερκιδική αρτηρία που αποτελεί και την φλέβα από την οποία σου παίρνουν αίμα συνήθως.