Τσάι και πάλι τσάι!

21.10.2005
Η κατανάλωση πέντε φλυτζανιών τσαγιού ημερησίως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δίνει στον οργανισμό μεγαλύτερες δυνατότητες, για να αντιμετωπίσει διάφορες μολύνσεις. Γι αυτό πιείτε τσάι! Ένα συστατικό που περιέχει το τσάι βοηθά στην απώθηση των βακτηρίων, των ιών και των μυκητών που προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό, σύμφωνα με μελέτη ειδικών επιστημόνων η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική...
Η κατανάλωση πέντε φλυτζανιών τσαγιού ημερησίως ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δίνει στον οργανισμό μεγαλύτερες δυνατότητες, για να αντιμετωπίσει διάφορες μολύνσεις. Γι αυτό πιείτε τσάι!

Ένα συστατικό που περιέχει το τσάι βοηθά στην απώθηση των βακτηρίων, των ιών και των μυκητών που προσπαθούν να εισβάλουν στον οργανισμό, σύμφωνα με μελέτη ειδικών επιστημόνων η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση '' Proceedings of the National Academy of Sciences''.

Πειράματα απέδειξαν ότι τα αιμοσφαίρια του ανοσοποιητικού συστήματος αυτών που καταναλώνουν τσάι αντέδρασαν πέντε φορές πιό γρήγορα στα μικρόβια απο τα αιμοσφαίρια αυτών που καταναλώνουν καφέ. Στη μελέτη καταγράφηκε η παρουσία αιθυλαμίνης, η οποία παράγεται όταν το συστατικό του τσαγιού L- θιανίνη διασπασθεί στο ήπαρ. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι η αιθυλαμίνη, που περιέχεται στα φύλλα του πράσινου και του μάυρου τσαγιού, εξοντώνει και άλλα παθογόνα μικρόβια, όπως τα παρασιτικά, ιούς και πιθανότατα και όγκους.

Ο δόκτωρ Τζακ Μπουκόφσκι, ερευνητής της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ και του Γυναικολογικού νοσοκομείου Μπράιαμ της Βοστώνης, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι πέντε φλυτζάνια τσαγιού την ημέρα τονώνουν την άμυνα του οργανισμού απέναντι στις διάφορες λοιμώξεις. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ενώ το τσάι δεν αποτελεί μαγική θεραπεία υπάρχουν αποδεδειγμένα ευεργετικές συνέπειες από την κατανάλωση του, ειδικότερα στα ηλικιωμένα άτομα. ''Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολλή σημαντική μελέτη. Καταγράφηκαν πολλά και σημαντικά οφέλη απο τη χρήση του τσαγιού'', δήλωσε η Πένι Κρις Εθερτον, ειδική διατροφολόγος του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.