Γιατί τα κατεψυγμένα ψάρια μπορεί να είναι καλύτερα από τα φρέσκα

10.08.2022
Γιατί τα κατεψυγμένα ψάρια μπορεί να είναι καλύτερα από τα φρέσκα
Τα φρέσκα ψάρια είναι πάντα καλύτερα από τα κατεψυγμένα, σωστά; Στην πραγματικότητα, αυτό δεν ισχύει πάντα. Φυσικά, αν μπορείτε να απολαύσετε ένα ψάρι που έχει αλιευτεί πριν λίγες ώρες, σίγουρα είστε τυχεροί. Αλλά οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ψάρια που έχουν καταψυχθεί με τον σωστό τρόπο μπορούν να έχουν την ίδια ποιότητα με τα φρέσκα.

Μεγάλο ποσοστό των ψαριών και των θαλασσινών που τρώμε εισάγεται. Σε αυτό το ποσοστό έχουν υπολογιστεί και τα κατεψυγμένα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά στα κατεψυγμένα αν οι ψαράδες αμέσως μόλις αλιευθεί ένα ψάρι, το χειριστούν καλά και το καταψύξουν αμέσως, σταματώντας κυριολεκτικά το ρολόι, «παγώνοντας» δηλαδή τη φρεσκάδα του. Διατροφικά, τίποτα δεν χάνεται όταν τα ψάρια είναι κατεψυγμένα.

H συνέχεια στο itrofi.gr