Πώς να τρως υγιεινά όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου

17.03.2021
Πώς να τρως υγιεινά όταν δεν έχεις πολύ χρόνο στη διάθεση σου
Συμβουλές εξοικονόμησης χρόνου

Το μαγείρεμα τριών υγιεινών γευμάτων κάθε μέρα είναι κάτι το δύσκολο όταν είμαστε απασχολημένοι και ο χρόνος μας μοιράζεται ανάμεσα στη δουλειά, τα παιδιά, την οικογένεια, τους φίλους και οποιεσδήποτε άλλες υποχρεώσεις μπορεί να προκύψουν.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα κόλπα που μπορούν να κάνουν λίγο πιο εύκολη την υγιεινή διατροφή στο σπίτι και έχουν να κάνουν με την εύρεση δημιουργικών και έξυπνων τρόπων για να μειώσεις (ή ακόμη και να μηδενίσεις) την προετοιμασία και τον καθαρισμό. Δες παρακάτω τις συμβουλές και τα κόλπα για το πώς μπορείς να τρως υγιεινά όταν είσαι απασχολημένη:

Τα είδη τυριού που πρέπει να προτιμήσεις αν θέλεις να χάσεις βάρος

Δες πέρα ​​από τα φρέσκα προϊόντα
«Οι περισσότεροι από εμάς δεν λαμβάνουν τις συνιστώμενες μερίδες φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα, εν μέρει επειδή το πλύσιμο, η προετοιμασία και η αποθήκευση φρέσκων προϊόντων μπορεί να είναι χρονοβόρα», λέει η Cara Harbstreet από το Street Smart Nutrition. Η συντήρηση παγωμένων ή κονσερβοποιημένων επιλογών μπορεί να είναι σωτηρία όταν δεν έχεις χρόνο. «Αυτές οι επιλογές είναι εξίσου θρεπτικές, με το πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι λιγότερο ευπαθείς και (μερικές φορές) λιγότερο ακριβές».

Κόψε τα πάντα ταυτόχρονα
«Πάντα κόβε ολόκληρο το κρεμμύδι (ή το καρότο ή το σέλινο)», λέει η διαιτολόγος Marisa Moore. Η προετοιμασία όταν έχεις το χρόνο θα σε διευκολύνει να χρησιμοποιήσεις τα (έτοιμα) συστατικά όταν δεν έχεις το χρόνο να κόψεις, να καθαρίσεις και να μαγειρέψεις, αλλά θέλεις να φτιάξεις ένα υγιεινό γεύμα.

Μην απορρίπτεις το γεύμα-σνακ
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να συνθέσεις ένα γεύμα είναι βασικά απλά να συνδυάσεις διαφορετικά σνακ με διάφορες γεύσεις, υφές και θρεπτικά συστατικά. Αυτό εξοικονομεί χρόνο επειδή δεν χρειάζεται να μαγειρεύεις και δεν υπάρχει προετοιμασία ή καθαρισμός. Επιπλέον, οι διαφορετικές επιλογές μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τρόπους κάθε φορά.

Μαγείρεψε και κατέψυξε μαζικά
Για να βεβαιωθείς ότι θα έχεις κάτι καλό στη διάθεσή σου αυτές τις πολύ απασχολημένες μέρες, μπορείς να μαγειρέψεις γεύματα όταν έχεις το χρόνο και να τα αποθηκεύσεις στην κατάψυξη. Στη συνέχεια, ξεπάπωσε και θέρμανε τα όπως απαιτείται. Για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις μια παρτίδα κεφτεδάκια κοτόπουλου και να τα φυλάξεις στην κατάψυξη όταν δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις δείπνο.

Προετοίμασε το πρωινό από το προηγούμενο βράδυ
Αν δεν έχεις ποτέ χρόνο για να φας πρωινό το πρωί, μπορείς να φτιάξεις muffins αυγών και λαχανικών, να τα αποθηκεύσεις και να τα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων όταν χρειάζεσαι κάτι γρήγορο και γεμάτο θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες. Μπορείς επίσης να προ-παγώσεις smoothies. Βάλε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που χρησιμοποιείς σε μια σακούλα και βάλε την στην κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις σε ένα μπλέντερ το μείγμα.

Μετέφερε τα σνακ μαζί σου
Εάν πραγματικά δεν έχεις χρόνο για ένα γεύμα, μπορείς τουλάχιστον να βεβαιωθείς θα έχεις κάποια υγιεινά σνακ που θα μπορείς να πάρεις για να διατηρήσεις τον εαυτό σου χορτάτη μέχρι να μπορέσεις να φας ένα κανονικό γεύμα. Μερικές καλές επιλογές είναι οι μπάρες granola, οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα.