Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις χυμό σέλινου

27.02.2021
Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις χυμό σέλινου
Είναι τυχαίο που τον βλέπουμε παντού μπροστά μας;

Ο χυμός σέλινου φαίνεται να έχει κατακτήσει τον κόσμο της ευεξίας, με διάφορες διασημότητες να το έχουν βάλει στην καθημερινότητα τους και να ορκίζονται σε αυτό. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό, και αξίζει πραγματικά;

Ο συνδυασμός λαχανικών που φτιάχνει τη διάθεση

Το σέλινο, στη φυτική του μορφή, είναι απίστευτα υγιές, λέει η Lisa De Fazio, συγγραφέας του The Women Health Big Book of Smoothies & Soups. Δεν είναι μόνο άφθονο σε ένζυμα και αντιοξειδωτικά, αλλά είναι επίσης γεμάτο με βασικά μέταλλα και βιταμίνες όπως φολικό οξύ, κάλιο, βιταμίνη Β6, βιταμίνη C και βιταμίνη Κ. Επίσης, ο χυμός σέλινου σε κρατά ενυδατωμένη, καθώς αποτελείται κυρίως από νερό.

Από την καρδιά σας μέχρι το συκώτι, οι υποστηρικτές του χυμού σέλινου ισχυρίζονται ότι μπορεί να ωφελήσει την υγεία με σημαντικούς τρόπους. Σύμφωνα με την De Fazio, το σέλινο περιέχει μια φυτοχημική ουσία, η οποία χαλαρώνει τους ιστούς των αρτηριακών τοιχωμάτων. Αυτό βοηθά στην αύξηση της ροής του αίματος και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Και επειδή έχει επίσης μεγάλες δόσεις μαγνησίου, μπορεί να ενισχύσει την ενέργειά σου και να βοηθήσει στην αποκατάσταση των μυών μετά από μια σκληρή προπόνηση.

Χυμοί... ισορροπίας με φρούτα και λαχανικά

Το σέλινο είναι επίσης ασπίδα για τα νεφρά και το συκώτι, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C, B, A και σίδηρο. Οι διουρητικές του ιδιότητες βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα. Το νάτριο, το κάλιο και το νερό του σέλινου θα δώσουν στο δέρμα σου μια υγιή λάμψη.

Συνταγή για χυμό σέλινου
Η παρασκευή χυμού σέλινου στο σπίτι είναι εύκολη. Χρειάζεσαι απλώς αποχυμωτή και δύο έως τρια κοτσάνια καθαρισμένου και άφυλλου σέλινου. Απλώς ανακάτεψε 2/3 φλιτζάνια νερό με περίπου 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο για να φτιάξεις 1 1/2 φλιτζάνια χυμό σέλινου. Φρόντισε να ξεπλύνεις τα κοτσάνια του σέλινου σε νερό προτού το προσθέσεις στον αποχυμωτή σου.