Το αμυγδαλέλαιο στην κουζίνα αλλά και στο ντουλάπι των καλλυντικών

06.07.2022
Το αμυγδαλέλαιο στην κουζίνα αλλά και στο ντουλάπι των καλλυντικών
Τα αμύγδαλα είναι διατροφικές «βόμβες» ενέργειας. Είναι γεμάτα από υγιή λίπη, φυτικές ίνες, φυτοχημικά, βιταμίνες και μέταλλα. Σχεδόν το μισό τους βάρος είναι ένα αρωματικό έλαιο με μεταξένια απαλή αίσθηση που λατρεύει η επιδερμίδα μας αλλά και ο οργανισμός μας.

Αυτό το εκπληκτικό λάδι που εξάγεται από τα ακατέργαστα αμύγδαλα οφείλει τις μοναδικές του ιδιότητες στις γενναιόδωρες ποσότητες μονοακόρεστων λιπαρών οξέων, βιταμίνης Ε, καλίου, πρωτεϊνών, ψευδαργύρου και ορισμένων άλλων βιταμινών και μετάλλων που περιέχει. Από τεχνική άποψη, υπάρχουν δύο είδη αμυγδαλέλαιων, τα πικρά και τα γλυκά.

Η συνέχεια στο itrofi,gr