Στο επίκεντρο των κατευθυντήριων διατροφικών γραμμών που θέτουν οι εμπειρογνώμονες, υπάρχουν συστάσεις για την ενσωμάτωση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο μιας ποικιλίας πρωτεϊνών αλλά και υγιεινών μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών. Οι σπόροι παρέχουν και τα τρία αυτά θρεπτικά συστατικά και είναι φυτικές πηγές βιταμινών, ινών, βασικών αμινοξέων και μεταλλικών στοιχείων, όπως το ασβέστιο, ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το μαγνήσιο - ιδιαίτερα σημαντικό στις χορτοφαγικές και vegan δίαιτες. Οι σπόροι συνδέονται με βελτιωμένη καρδιαγγειακή, πεπτική, ανοσοποιητική και οστική υγεία, διαχείριση σακχάρου στο αίμα, χαμηλότερο κίνδυνο για παχυσαρκία και ορισμένους καρκίνους.
Η συνέχεια στο itrofi.gr