Τηγανιτές πατάτες: Η ώρα της δικαίωσης έφτασε - Νέα έρευνα φέρνει τα πάνω κάτω

23.06.2020
Τηγανιτές πατάτες: Η ώρα της δικαίωσης έφτασε - Νέα έρευνα φέρνει τα πάνω κάτω
Οι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές μας αναγκάζουν να γευτούμε άμεσα το πρόχειρο φαγητό.

Όλοι μας ωστόσο αναζητάμε τρόπους ώστε να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και τη διατροφή μας όμως οι δυσκολίες και οι αμαρτίες που υπάρχουν είναι πολλές. Οι τηγανιτές πατάτες κρατούν τη σημαία στα Junk foods αλλά ήρθε η ώρα της δικαίωσης. Αν είστε κι εσείς λάτρεις των burgers, της πίτσας, της κρέπας και αγαπάτε τις τηγανιτές πατάτες σας έχουμε υπέροχα νέα που θα σας φτιάξουν τη μέρα.

Τα στοιχεία που προέκυψαν από πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Weizmann που βρίσκεται στο Ισραήλ, δίνουν νέα ώθηση για να καταναλώνουμε την πατάτα χωρίς φόβο και μόνο με πάθος. Με βάση τα πειράματα που έγιναν και υπό την καθοδήγηση του Eran Segal καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως το αγαπημένο πιάτο μικρών και μεγάλων μόνο επιβλαβές δεν πρέπει να θεωρείται για κάποιους αφού όπως εξηγούν οι ειδικοί κάποιοι οργανισμοί δέχονται και αλληλεπιδρούν πολύ καλύτερα με αυτές, παρά με τα λαχανικά.

Οκτακόσια άτομα κλήθηκαν να καταναλώσουν σε καθημερινή βάση τα ίδια ακριβώς φαγητά για εύλογο χρονικό διάστημα. Οι τηγανιτές πατάτες ήταν μέρος αυτής της καθημερινής διατροφής. Με την πάροδο του χρόνου καταγράφηκε από τους ειδικούς η αντίδραση των συμμετεχόντων στον ύπνο, την τουαλέτα και τη φυσική τους δραστηριότητα. Όπως διαπιστώθηκε αρκετοί οργανισμοί καταναλώνοντας πατάτες, δεν ανέβασαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ενώ παράλληλα χαμηλά ήταν και τα επίπεδα γλυκόζης.

«Οι διαφορές που βρήκαμε στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα ανάμεσα στους συμμετέχοντες που κατανάλωναν τα ίδια γεύματα υπογραμμίζουν γιατί οι εξατομικευμένες επιλογές διατροφής είναι πιο πιθανό να βοηθήσουν τους ανθρώπους να παραμείνουν υγιείς από τις καθολικές διατροφικές συμβουλές», δήλωσε ο καθηγητής Segal. Τέλος ο ίδιος θεωρεί πως η μελέτη δείχνει την ανάγκη «να αναπτυχθούν προσωπικές διατροφικές συστάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη και τη θεραπεία της παχυσαρκίας και του διαβήτη.