Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει αυξημένη αντιοξειδωτική δράση

06.10.2021
Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να έχει αυξημένη αντιοξειδωτική δράση
Η αύξηση των αντιοξειδωτικών επιπέδων στην διατροφή αποτελεί μια σημαντική στρατηγική για την ελάττωση της εμφάνισης και ανάπτυξης πολλών ασθενειών όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι νευροεκφυλιστικές παθήσεις.

Τα φαινολικά συστατικά του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο αποτελεί την τροφή-μέσο για την αποτροπή της οξείδωσης που μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση αυτών των ασθενειών.

H συνέχεια στο itrofi.gr