Αδυνάτισμα: 10 παράξενα κόλπα που θα σε βοηθήσουν - Αλλά θα μειώσεις και το φαγητό!

16.05.2020
Αδυνάτισμα: 10 παράξενα κόλπα που θα σε βοηθήσουν - Αλλά θα μειώσεις και το φαγητό!
Ε ναι. Ας το παραδεχτούμε. Δεν γίνεται να χάσει κανείς κιλά χωρίς να κόψει το φαγητό. Νόμος. Ούτε, βέβαια και μόνο με τη γυμναστική. Χρειάζεται συνδυασμός των δύο, αλλά να που υπάρχουν και μερικά ενδιαφέροντα τρικς που μπορεί να "βάλουν ένα χεράκι" εκεί που κόλλησε η ζυγαριά. Ειδικά τώρα, ύστερα από την καραντίνα που έχουμε οι περισσότεροι "τσιμπήσει" το κιλάκι μας, και ενόψει εξόρμησης στις παραλίες, αυτά τα κολπάκια θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

Σημειώνοντας την επιφυλαξή μας, τα παραθέτουμε ως άκρως ενδιαφέροντα, αν μην τι άλλο, και δεσμευόμαστε ότι θα τα δοκιμάσουμε κι εμείς...

#1 Μύρισε ένα μήλο

Ή μία μπανάνα εδώ που τα λέμε... Έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πολλές φορές η μυρωδιά μια τροφής μπορεί να "μπερδέψει" τον εγκέφαλο και να του δώσει το μήνυμα ότι την καταναλώνει κιόλας.

#2 Στρώσε γαλάζιο τραπεζομάντηλο

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι το μπλε χρώμα καταπιέζει την όρεξη και έχει τη δυνατότητα να κάνει το φαηγητό που έχει απλωθεί επάνω του να δείχνει λιγότερο... ελκυστικό.

#3 Χρησιμοποίησε μικρό πιάτο

Έχει αποδειχτεί ότι εκείνοι που τρώνε σε μεγάλο πιάτο φτάνουν να καταναλώνουν μέχρι και 31% περισσότερη τροφή από όσους επιλέγουν ένα μικρότερο.

Μην φοβάσαι! Δοκίμασε αυτά τα παράξενα αλλά αποτελεσματικά μυστικά για τέλειο πρόσωπο

#4 Πιες λίγο ελαιόλαδο

Αν το αντέχεις, δηλαδή! 1-2 κουταλάκια γλυκού την ημέρα, λέγεται ότι θα μειώσει κατά πολύ την όρεξή σου για φαγητό δίνοντάς σου την αίσθηση ότι είσαι χορτάτος. Ή έστω, θα κόψει τις λιγούρες.

#5 Φάε με έναν άντρα

Ειδικοί αναφέρουν ότι ανεξάρτητα από το δικό σου φύλο, αν καθίσεις στο τραπέζι απέναντι από έναν άντρα, θα φας σίγουρα λιγότερο. [Διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας, αλλά το σημειώνουμε]

#6 Να προτιμάς το... τουρσί

Ή τα μαριναρισμένα φαγητά. Το ξίδι "ρίχνει" τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα καθώς και την πίεση ενώ μειώνει τη δημιουργία λίπους στο ελάχιστον

#7 Κοιμήσου σε ένα κρύο δωμάτιο

Άνοιξε μια χαραμάδα στην πόρτα τον χειμώνα, κατέβασε λίγο τη θερμοκρασία του air condition ή ανέβασε τις στροφές του ανεμιστήρα... Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, το σώμα κάνει υπερπροσπάθεια να ζεσταθεί και έτσι καίει περισσότερες θερμίδες.

Διάβασε επίσης: 7 Ιδέες για να χάσεις βάρος χωρίς να πεινάσεις

#8 Προτίμησε καυτερά φαγητά

Είναι γνωστό ότι το ζεστό φαγητό, ακόμη περισσότερο οι καυτερές/spicy γεύσεις, αυξάνουν τον μεταβολισμό, ενώ την ίδια στιγμή σε κάνουν να τρως πιο αργά, με αποτέλεσμα να νιώσεις την αίσθηση του ότι είσαι χορτάτος σχετικά νωρίς.

#9 Κρέμασε έναν καθρέφτη απέναντι από το τραπέζι

Σύμφωνα με μια ακόμη θεωρία, αν κοιτάζεις, τον εαυτό σου την ώρα που τρως είσαι πιο προσεκτικός ως προς την ποσότητα φαγητού που καταναλώνεις, φτάνοντας μέχρι και κατά το 1/3 λιγότερο.

#10 Ένα κερί για... επιδόρπιο

Άκου τώρα κάτι πράγματα. Αν ανάψεις, λέει ένα κερί με άρωμα βανίλια στο τέλος του γεύματος έχεις πολλές πιθανότητες να καταπολεμήσεις δυναμικά την όποια διάθεση για επιδόρπιο.

Μια δοκιμή θα μας πείσει!!!!