8 superfoods που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση (στην κυριολεξία)

26.09.2019
8 superfoods που μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση (στην κυριολεξία)
Καμία τροφή δεν αποτελεί θαυματουργή θεραπεία, αλλά μια διατροφή γεμάτη φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και άπαχη πρωτεΐνη μπορεί να κάνει θαύματα γιατί ενεργοποιεί το σώμα σου και γενικά σε βοηθάει να νιώσεις καλύτερα. Η Jaclyn London, Διευθύντρια Διατροφής στο Good Housekeeping Institute ξεχώρισε 8 από τις πιο ιδανικές τροφές που μπορούν να φτιάξουν τη διάθεσή σου. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Μπανάνες

Η βιταμίνη Β6 στις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της διανοητικής έκπτωσης και να μειώσει τα συμπτώματα τoυ PMS (προεμμηνορροϊκού συνδρόμου) που σχετίζονται με τη διάθεση. Επιπλέον, η καθεμία παρέχει περίπου το 12% των ημερησίων αναγκών σου σε φυτικές ίνες για καλύτερη πέψη.

Βούτυρο καρυδιού

Είτε σου αρέσουν περισσότερο τα φυστίκια είτε τα αμύγδαλα, δεν είναι μυστικό ότι οι διατροφολόγοι αγαπούν τα καρύδια. Μια κουταλιά της σούπας βούτυρο καρυδιού περιέχει πρωτεΐνη που ενισχύει την ενέργεια και τα υγιή λίπη και μπορεί να σε κάνει να χορτάσεις περιορίζοντας την επιθυμία σου για λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα.

Διάβασε επίσης: Φυσικά "αντιβιοτικά" που μας κάνουν καλό

Αμύγδαλα

Ομοίως, μια χούφτα αμύγδαλα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. (Και είναι πιο εύκολο να τα φας στο δρόμο αφού δεν έχουν τσόφλι).

Cottage Cheese

Μην υποτιμάς το παλιομοδίτικο τυρί cottage. Τo φρέσκo τυρόπηγμα παρέχει τόνους πρωτεΐνης και τρυπτοφάνης, ένα απαραίτητο αμινοξύ που συνδέεται με τη βελτίωση της διάθεσης και της νόησης σε πολλές μελέτες.

Φιστίκια

Δεν μπορείς να κοιμηθείς; Δοκίμασε να φας 30 γρ. φυστίκια μετά το δείπνο. Η πρωτεΐνη, η βιταμίνη Β6 και το μαγνήσιο που περιέχουν αυτοί οι ξηροί καρποί μπορούν να σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και συνεπώς να αισθανθείς γεμάτη ενέργεια την επόμενη ημέρα.

Σύκα

Τα σύκα είναι μια άλλη τροφή που μπορεί να σε βοηθήσει να αισθανθείς ξεκούραστη λόγω της περιεκτικότητάς τους σε κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο. «Αυτά τα μέταλλα βοηθούν στη ροή του αίματος και στη σύσπαση των μυών, τα οποία είναι σημαντικά για τον ύπνο», εξηγεί η London.

Αυγά

Τα γνωρίζεις ως μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης, αλλά τα αυγά παράγουν επίσης χολίνη - μια βασική θρεπτική ουσία που έχει να κάνει με τη μνήμη, τη διάθεση και τον έλεγχο των μυών - και βιταμίνη Β12, η ​​οποία βοηθά στη νευρολογική λειτουργία.