Αλήθεια ή μύθος ότι το νερό με λεμόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα;

01.06.2018
Αλήθεια ή μύθος ότι το νερό με λεμόνι βοηθάει στο αδυνάτισμα;
​Το νερό με λεμόνι είναι γνωστό από παλιά ότι είναι ένα θαυμάσιο υγιεινό ποτό, με πολλούς να επιλέγουν να ανταλλάξουν τον πρωινό καφέ τους με το συγκεκριμένο αρωματισμένο νερό.

Μάλιστα το νερό με λεμόνι φημίζεται για την ικανότητα του να ενισχύει τον μεταβολισμό σου, να καθαρίζει το δέρμα και να βοηθά στην απώλεια βάρους και φυσικά όλα ακούγονται πάρα πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Άραγε λοιπόν, αν προσθέσεις μια δόση λεμονιού στο νερό σου μπορεί να κάνει πραγματικά κάτι στον οργανισμό πέρα ​​από το να δίνει στο νερό μια γεύση από εσπεριδοειδή; Ας δούμε τι είπε μια ειδικός στο prima.com για να απαντήσει επιστημονικά στις φήμες και να δώσει την τελική ετυμηγορία μία για πάντα.

Δείτε ακόμη: Τα 6 πιο συχνά λάθη που κάνουμε φορώντας τα καλοκαιρινά μας ρούχα

Μπορεί το νερό με το λεμόνι να βοηθήσει στην απώλεια βάρους;

Ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα: «Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κατανάλωση λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους», λέει η διαιτολόγος Jennifer Low.

Ωστόσο, καθώς το λεμόνι είναι ένα ποτό χαμηλών θερμίδων, αντικαθιστώντας το καθημερινό τσάι σου με τη ζάχαρη ή το χυμό φρούτων με το νερό με λεμόνι, σημαίνει ότι καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες και συνεπώς μειώνεις τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Είναι το νερό με λεμόνι καλύτερο από το κανονικό νερό;

Το νερό θεωρείται από πολλούς ως ένα φυσικό κατασταλτικό της όρεξης, ενώ σε μια μελέτη του 2014 όπου πήραν μέρος 50 υπέρβαρες γυναίκες οι συμμετέχουσες ανέφεραν μείωση της όρεξης τους όταν έπιναν 500ml νερό 30 λεπτά πριν από το πρωινό τους, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο.

Αυτό συνήθως αποδίδεται στο γεγονός ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση πληρότητας, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης επιπλέον θερμίδων. Έτσι, αν πίνεις νερό με λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στην καταστολή της όρεξης αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης περισσότερου νερού είτε με λεμόνι είτε χωρίς.

Αυτό το διάβασες; 5 ξεχωριστά αξεσουάρ μαλλιών που αξίζει να έχεις για το καλοκαίρι [photos]

Υπάρχουν άλλα οφέλη όταν πίνεις νερό με λεμόνι;

Ενώ το νερό με λεμόνι είναι ωφέλιμο επειδή έχει χαμηλές θερμίδες, ενισχύει την ενυδάτωση και μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση πληρότητας. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για το κανονικό νερό.

«Εννοείται, αν σας αρέσει να το πίνετε, τότε ναι είναι ένας χρήσιμος τρόπος για να λάβετε αρκετά υγρά ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες» λέει η Low. Έτσι, εάν είσαστε από αυτούς που δεν τους αρέσει σκέτο το νερό, προσθέτοντας μια δόση λεμονιού, είναι ένας απλός τρόπος για να σας προσφέρει ενυδάτωση.

Το τελικό πόρισμα: Συμβάλλει το νερό με λεμόνι στην απώλεια βάρους;

«Από την άποψη της απώλειας βάρους, δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο μαγικό φίλτρο που μπορείτε να πιείτε – πρέπει να τρώτε υγιεινά, να ασκείστε και να ακούτε το σώμα σας», λέει η Low.

Με λίγα λόγια, το νερό με λεμόνι δεν θα φέρει επανάσταση στην προσπάθεια σου για απώλεια βάρους, ωστόσο δεν θα πάθεις τίποτα αν βάζεις στο νερό σου λεμόνι για αλλαγή. Εάν σου αρέσει να πίνεις περισσότερο νερό έτσι, σίγουρα δεν είναι κακό, αν και δεν θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους.