Oι 4 συμβουλές των διαιτολόγων που θα αλλάξουν τη ζωή σου

29.06.2019
Oι 4 συμβουλές των διαιτολόγων που θα αλλάξουν τη ζωή σου
Έτσι θα διαμορφώσεις σταδιακά πιο σωστές διατροφικές σου συνήθειες

Η υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών δεν χρειάζεται να είναι τόσο δύσκολη και εξαντλητική, όπως νομίζεις. Αν ανήκεις στις αρχάριες, απόβαλε τυχόν προκαταλήψεις που έχεις ακούσει κατά καιρούς για τη «διατροφή» και θα αισθανθείς πιο δυνατή, πιο ευτυχισμένη και πιο δραστήρια. Το popsugar ζήτησε από διαιτολόγους με τους οποίους συνεργάζονται να μοιραστούν τις συμβουλές τους για να δημιουργήσεις μια διατροφική αλλαγή που θα κρατήσει και ίσως να εκπλαγείς από το πόσο απίστευτα εύκολο είναι.

1. Μην είσαι υπερβολικά περιοριστική

Αυτός είναι ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ - έτσι κάνε μικρές αλλαγές που ξέρεις ότι θα σου ταιριάξουν. «Αντί να επικεντρωθείς σε περιορισμούς, σκέψου τι μπορείς να κάνεις καλύτερα. Για παράδειγμα πρόσθεσε περισσότερα μη αμυλούχα λαχανικά στα γεύματά σου, πιο πολλά χρώματα στο πιάτο σου, δύο ακόμα ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα σου ή επίλεξε ένα ισορροπημένο σνακ για να αποφύγεις την απογευματινή επιθυμία για ζάχαρη», λέει η διαιτολόγος Liz Wyosnick.

Θα πρέπει επίσης να είσαι υπομονετική με τον εαυτό σου. «Δεν είναι φυσιολογικό να σκέφτεσαι ότι ποτέ δεν θα ξαναφάς ένα κομμάτι κέικ» (και ειλικρινά, τι είδους ζωή θα ήταν αυτή;), δήλωσε η διαιτολόγος Sasha Hanna. «Επίτρεψε στον εαυτό σου ένα κέρασμα κάπου κάπου».

2. Οργανώσου

Η Sasha συνιστά να γράφεις κάθε εβδομάδα τι θα έχεις για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο και στη συνέχεια, να κάνεις μια λίστα αγορών πριν επισκεφθείς το σουπερ μάρκετ. Οργάνωσε εκ των προτέρων τις δουλειές σου, όπως το να κόψεις όλα τα λαχανικά που θα χρειαστείς, από την Κυριακή και να αποθηκεύεις σε ένα μπολ ένα γεύμα κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς.

3. Ξεκίνα με απλές αλλαγές

Οι υγιεινές αντικαταστάσεις δεν σημαίνουν ότι θα κάνεις και θυσίες στη γεύση, λέει η Liz. Για παράδειγμα, μπορείς απλά να ζητήσεις καστανό ρύζι με το κάρυ κοτόπουλό σου, αντί για άσπρο ρύζι. Επίσης, δοκίμασε προϊόντα ολικής αλέσεως. Βάλε μαύρη ζάχαρη αντί για λευκή στη βρώμη που θα φας το πρωί ή μέλι ή ακόμα και φρούτα. Δοκίμασε μια σαλάτα με ελαιόλαδο ή αβοκάντο, αντί για μαγιονέζα και σάλτσες.

4. Μαγείρεψε περισσότερη ποσότητα σε μια φορά

Είναι σχετικά απλό να μαγειρέψεις μια μεγαλύτερη μερίδα καστανού ρυζιού ή λαχανικών. Ακόμα και το ψήσιμο μερικών λαχανικών μαζί στο φούρνο μπορεί να σε βοηθήσουν να έχεις για όλη την εβδομάδα έτοιμα συνοδευτικά για τα γεύματά σου, λέει η Sasha. Απλά θυμήσου ότι οι χρόνοι μαγειρέματος διαφέρουν - μπορεί να ψήσεις πατάτες, καρότα και παντζάρια σε μία παρτίδα και τα μαλακότερα λαχανικά όπως κολοκυθάκια, πιπεριές και πράσινα φασόλια, σε ένα άλλο ταψί μαζί.