3 -μάλλον- υπερεκτιμημένα superfoods

06.01.2019
3 -μάλλον- υπερεκτιμημένα superfoods
Είναι γεγονός ότι όλοι ψάχνουμε να μάθουμε για αυτά τις περίεργες και θαυμαστές αυτές σούπερ τροφές που κάνουν καλό στον οργανισμό μας, μας χαρίζουν ευεξία και ενέργεια και ίσως είναι το κλειδί για την μακροζωία. Aλλά σύμφωνα με μια ειδικό, δεν αξίζουν όλα πραγματικά τα λεφτά τους.

Γράφοντας στη σελίδα της στο Instagram, η διατροφολόγος Paula Norris αποκάλυψε τρία superfoods που δεν νομίζει ότι αξίζει να αγοράσει κάποιος, καθώς μπορεί να είναι ακριβά και υπάρχουν λίγες ενδείξεις για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους για μια καλή υγεία.

Διάβασε επίσης: Αυτό είναι το φαγητό που σε κάνει να θέλεις περισσότερο σεξ

‘Ελαιο καρύδας
Για παράδειγμα το έλαιο καρύδας ή coconut oil, έχει αυξήσει τη δημοτικότητα του τα τελευταία χρόνια, με πολλούς ανθρώπους να ισχυρίζονται ότι μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, να ενισχύσει την ανοσία και να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών.
Ωστόσο, οι ισχυρισμοί σχετικά με το έλαιο καρύδας δεν υποστηρίζονται με αποδείξεις, λέει η Paula. «Έχει επίσης το υψηλότερο επίπεδο κορεσμένων λιπαρών από όλα τα έλαια ... περίπου στο 90%» . Αν επιλέξεις να το χρησιμοποιήσεις για γεύση τότε χρησιμοποίησε το με μέτρο.

Διάβασε και αυτό: Κόκκινο φόρεμα: 12 διάσημες εμφανίσεις για να εμπνευστείς [photos]

Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο έχει χρησιμοποιηθεί για τις ιατρικές του ιδιότητες εδώ και αιώνες και έχει γίνει πιο δημοφιλές ως εργαλείο απώλειας βάρους.
Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον GI (γλυκαιμικό δείκτη) των γευμάτων υψηλής περιεκτικότητας GI, αλλά το ίδιο κάνει κάθε άλλο ξίδι, αποκαλύπτει η διατροφολόγος. «Περιέχει πηκτίνη που είναι μια προβιοτική ίνα που τροφοδοτεί τα καλά βακτήρια - αλλά το ίδιο κάνουν και τα μήλα και κάποια άλλα φρούτα. Το μηλόξυδο έχει αποδειχθεί ότι είναι επιβλαβές για τα δόντια όταν λαμβάνεται σαν φάρμακο (οι οδοντίατροι συνιστούν τη χρήση του με καλαμάκι)», γράφει στη σελίδα της στο Instagram.

Διάβασε επίσης: Περίσσεψαν μελομακάρονα και κουραμπιέδες; 3 ιδέες για να τα χρησιμοποιήσεις αντί να τα πετάξεις

Goji berries
Τα πιο ακριβά μούρα που πιθανώς θα συναντήσεις ποτέ, τα goji berries αναφέρεται ότι είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Η Paula συμφωνεί, αλλά δεν αγοράζει παρασυρόμενη από τη μόδα: «Ναι, περιέχουν αντιοξειδωτικά αλλά δεν είναι καλύτερα από αυτά που παίρνετε από άλλα πολύ φθηνότερα (και πολλοί θα έλεγαν και πολύ πιο νόστιμα) berries».