Αυτό είναι το φαγητό που σε κάνει να θέλεις περισσότερο σεξ

05.01.2019
Αυτό είναι το φαγητό που σε κάνει να θέλεις περισσότερο σεξ
Εάν το μόνο είδος φαγητού που δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό είναι τα θαλασσινά, θα πρέπει να ευχαριστήσεις τα αστέρια σου (ή τη γεύση σου), γιατί θα μπορούσε να είναι ο λόγος για τον οποίο η σεξουαλική ζωή σου ακμάζει, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη.

Η μελέτη που διεξήχθη από το Harvard T.H. Chan School of Public Health διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που απολάμβαναν μια καλή ποσότητα θαλασσινών (πάνω από δύο μερίδες ψαριών) εβδομαδιαίως, όχι μόνο έκαναν περισσότερο σεξ, αλλά ήταν και ευκολότερο να συλλάβουν. Αν εξακολουθείς να χρειάζεσαι περισσότερους λόγους για να αρχίσεις να τρως ψάρια, διάβασε παρακάτω.

Διάβασε επίσης: 3 πράγματα που τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάνουν καθημερινά, σύμφωνα με την επιστήμη

Όχι μόνο τα θαλασσινά δρουν ως αφροδισιακά, αλλά έχουν και πολλά μεγάλα οφέλη για την υγεία. Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης D, πρωτεΐνης και επίσης περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία ενισχύουν την υγεία της καρδιάς. Τα 501 ζευγάρια, που προσπαθούσαν να συλλάβουν και συμμετείχαν στη μελέτη, κατέγραψαν την καθημερινή κατανάλωση θαλασσινών, η οποία περιελάμβανε ψάρια καθώς και οστρακοειδή, για πάνω από τέσσερα χρόνια. Ταυτόχρονα, παρακολούθησαν επίσης την επιθυμία για σεξ που είχαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Οι ερευνητές που παρακολούθησαν προσεκτικά τα συμμετέχοντα ζευγάρια για ένα χρόνο ή μέχρι οι γυναίκες να μείνουν έγκυες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το 92% των ζευγαριών που έτρωγαν περισσότερα θαλασσινά, πέτυχαν σύλληψη μέχρι το τέλος των 12 μηνών.

Διάβασε επίσης: 5 εύκολοι τρόποι να κάνεις τη σχέση σου πιο δυνατή

Βέβαια, ίσως ήδη να γνωρίζεις ότι τα οστρακοειδή και τα στρείδια ενισχύουν τη λίμπιντο σου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε ψευδάργυρο. Αν και οι ερευνητές δεν παρακολούθησαν το περιεχόμενο ψευδαργύρου στη μελέτη, υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός. Όμως, όσον αφορά στην επίτευξη μιας εγκυμοσύνης, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ποιότητα του σπέρματος και των εμβρύων, να αυξήσουν την πιθανότητα ωορρηξίας και επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα προγεστερόνης - μία σεξουαλική ορμόνη που χρειάζεται πολύ στην εγκυμοσύνη, σύμφωνα με έναν από τους ερευνητές.

Αλλά ακόμα και τα παιδιά να αφήσουμε στην άκρη, ποιος δεν θα ήθελε να απολαμβάνει περισσότερο σεξ; Τώρα που το ξέρεις αυτό, σου προτείνουμε να πας με τον σύντροφό σου σε ένα μέρος που σερβίρει θαλασσινά στο επόμενο σας ραντεβού.