Μύθοι και αλήθειες για τις αφροδισιακές τροφές

15.02.2020
Μύθοι και αλήθειες για τις αφροδισιακές τροφές
Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ορισμένα τρόφιμα όπως τα οστρακοειδή, η αχινοσαλάτα, η κρητική στάκα, το γιαούρτι με μέλι και καρύδια, ή ακόμη και η σοκολάτα, έχουν συνδεθεί με την αύξηση της libido. Πόση αλήθεια βρίσκεται πίσω από αυτήν την πεποίθηση;

Η ερωτική διάθεση και η έκφρασή της με την σεξουαλική δραστηριότητα έχουν τις ρίζες τους σε εγκεφαλικές λειτουργίες. Τα ερεθίσματα των ματιών μεταφέρονται με τους νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο και προκαλούν την διέγερσή του. Οι νευροδιαβιβαστές είναι χημικές ουσίες που μεταφέρουν τα ερεθίσματα από και προς τον εγκέφαλο, συμβάλλουν στην καλή μνήμη και την αυξημένη προσοχή, αυξάνουν την ευφορία, και ενεργοποιούν την σεξουαλική διάθεση. Οι ουσίες αυτές είναι κυρίως αμινοξέα, των οποίων η ύπαρξη και λειτουργία βασίζεται στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ συστατικά όπως η βιταμίνη C, το σελήνιο και το μαγνήσιο έχουν προστατευτική και επανορθωτική δράση σε αυτές. Λογικά λοιπόν, τροφές πλούσιες σε αμινοξέα, μέταλλα και βιταμίνες, βελτιώνουν την δράση των νευροδιαβιβαστών και τους διευκολύνουν να μεταφέρουν γρηγορότερα τα μηνύματα στο εγκέφαλο, και όταν πρόκειται για ερωτικά μηνύματα, αυτό μεταφράζεται σε καλύτερη διάθεση και ανεβασμένη libido.

Η συνέχεια στο itrofi.gr