Οι επιλογές των τροφίμων και η ποιότητα των διατροφικών συνηθειών θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη συναισθηματική ευεξία των γυναικών συγκριτικά με τους άνδρες.
Οι γυναίκες μπορεί να χρειάζονται περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή τους για να υποστηρίξουν τη γνωστική υγεία και να έχουν θετική συναισθηματική ευεξία, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Binghamton. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutritional Neuroscience, δείχνει ότι το ίδιο μπορεί να μην ισχύει για τους άνδρες. Δεν αποτελεί νέο ότι μια υγιεινή διατροφή και ένας καλός τρόπος ζωής είναι ουσιαστικής σημασίας για τη συνολική σωματική μας ευεξία. Ωστόσο, ο αντίκτυπος της διατροφής και της άσκησης στην ψυχική υγεία έχει αρχίσει να απασχολεί τους επιστήμονες.
Η συνέχεια στο itrofi.gr