Υπάρχουν ουσίες μέσα στα τρόφιμα οι οποίες μας προκαλούν πονοκεφάλους όπως διάφορα συντηρητικά ή χρωστικές αλλά υπάρχουν και τρόφιμα τα οποία αποτρέπουν την δημιουργία πονοκεφάλων και βοηθούν αποτελεσματικά στην αντιμετώπισή τους χωρίς φαρμακευτική αγωγή.
Οι πονοκέφαλοι έχουν πολλά είδη ημικρανίες, οι κεφαλαλγίες αλλά και οι αιτίες, που δημιουργούνται είναι επίσης πολλές και φυσικά βρίσκονται στα τρόφιμα. Δεν είναι λίγες οι φορές που μετά από ένα γεύμα γρήγορου φαγητού όπως το μπέικον, τα χοτ ντογκ ή ένα σουβλάκι, μπορεί να σας οδηγήσει σε μια ημικρανία, αυτό συμβαίνει γιατί προκειμένου τα κρέατα να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρόνο νωπά, χρησιμοποιούν μία ομάδα ουσιών, που ονομάζονται νιτρικά τα οποία διευρύνουν τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο, προκαλώντας πονοκέφαλο.
Η συνέχεια στο itrofi.gr