Χρησιμοποιείται κυρίως για τον χυμό του, αλλά και το σαρκώδες μέρος του όπως και ο φλοιός του χρησιμοποιούνται κυρίως στην μαγειρική.
Ο χυμός του περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ που δίνει την χαρακτηριστική όξινη γεύση, ενώ κάνει και το pΗ του όξινο. Η πιο συχνή του χρήση είναι στις λεμονάδες, ενώ το βρίσκουμε συχνά σαν διακοσμητικό σε ποτά, στο τσάι, στα αεριούχα αναψυκτικά. Εμπλουτίζει την γεύση στα ψητά μας, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο και στο μαρινάρισμα των κρεάτων. Χρησιμοποιείται στην παρασκευή του ιταλικού λικέρ λιμοντσέλο ενώ συχνά προσθέτουμε ένα κομμάτι λεμονιού στο νερό μας για να δώσει λίγη γεύση.
Η συνέχεια στο itrofi.gr