Πρωτεΐνη δεν έχει μόνο το αβγό: Ιδού 8 νόστιμες εναλλακτικές

17.06.2018
Πρωτεΐνη δεν έχει μόνο το αβγό: Ιδού 8 νόστιμες εναλλακτικές
Ακολουθείς πρωτεϊνική διατροφή; Δοκίμασε αυτές τις τροφές

Για όσους ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνη, τα αβγά συνήθως βρίσκονται στα περισσότερα καθημερινά τους γεύματα - αλλά όπως συμβαίνει και με κάθε φαγητό, είναι πολύ εύκολο να βαρεθείς κάτι αν το τρως συνέχεια.

Γι'αυτό λοιπόν σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτές τις οχτώ εναλλακτικές που είναι επίσης πλούσιες και πρωτεϊνες και θα κάνουν το διατροφικό σου πλάνο πιο ενδιαφέρον:

Σπιρουλίνα

Πρωτεϊνη: 8 γραμμάρια ανά 2 κουταλιές

Τα ψάρια δεν είναι το μοναδικό τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνης που μπορείς να βρεις στη θάλασσα. Δοκίμασε να ρίξεις λίγη σπιρουλίνα στη σαλάτα σου ή να την αναμείξεις με ψητά λαχανικά.

Γιαούρτι

Πρωτεϊνη: 17 γραμμάρια ανά μερίδα

Γευστικό και χορταστικό, το γιαούρτι έχει μόλις 100 θερμίδες ανά μερίδα και μπορείς να το δοκιμάσεις με ξηρούς καρπούς, μέλι και φρούτα για ένα απολαυστικό γεύμα.

Κολοκυθόσποροι

Πρωτεϊνη: 10 γραμμάρια στο 1/4 της κούπας

Μπορεί να φημίζονται για το μαγνήσιο που διαθέτουν, αλλά οι σπόροι αυτοί είναι επίσης πλούσιοι σε πρωτεϊνη.

Ρεβύθια

Πρωτεϊνη: 12 γραμμάρια ανά κούπα

Αυτά τα όσπρια είναι πλούσια σε σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Κ, τα οποία συμβάλουν στην ενδυνάμωση των οστών. Εκτός αυτών, είναι πλούσια και σε πρωτεϊνη.

Τόφου

Πρωτεϊνη: 9 γραμμάρια ανά μερίδα 100 γρ.

Είτε ομελέτα είτε σωτέ, το τόφου είναι μια ιδανική επιλογή πλούσια σε πρωτεϊνη, με την οποία μπορείς να πειραματιστείς και να τη δοκιμάσεις σε διάφορες εκδοχές. Περιέχει και τα οκτώ απαραίτητα αμινοξέα, αλλά και μεγάλες δόσεις μαγνησίου, ψευδαργύρου και βιταμίνης Β1.

Αμύγδαλα

Πρωτεΐνη: 7,5 γραμμάρια ανά 1/4 φλιτζανιού

Πρόκειται για μια τροφή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Αποτελούν ένα ιδανικό και εύκολο σνακ αφού είναι υψηλά σε βιταμίνη Ε, χαλκό και μαγνήσιο.

Φασόλια Edamame

Πρωτεΐνη: 9 γραμμάρια ανά 1/4 φλιτζανιού

Αν είσαι λάτρης του σούσι, μπορείς στην επόμενη παραγγελία σου να δοκιμάσεις και αυτά και γεμίσεις σίδηρο και ασβέστιο.

Νιφάδες βρώμης

Πρωτεΐνη: 7 γραμμάρια ανά μερίδα 1/2 φλιτζανιού

Πολλοί θεωρούν πως ένα μπωλ με βρώμη είναι γεμάτο υδατάνθρακες, αλλά η αλήθεια είναι ότι αποτελεί σπουδαία πηγή πρωτεϊνης, περιέχει φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.