Αδυνάτισμα - Το μυστικό που θα αλλάξει όλα όσα ήξερες γι'αυτό!

28.06.2020
Αδυνάτισμα - Το μυστικό που θα αλλάξει όλα όσα ήξερες γι'αυτό!
Κι όμως, δεν είναι μονάχα η άσκηση και η διατροφή που μετρούν!

Από ποιους παράγοντες πιστεύεις πως εξαρτάται το αδυνάτισμα; Αν απάντησες από τη διατροφή και την άσκηση, έχεις δίκιο αλλά όχι 100%! Η διατροφολόγος των stars, Dana James, εξήγησε σε πρόσφατο άρθρο της στο MindBodyGreen πως η ικανότητα του καθενός να χάνει λίπος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και πως όχι, δεν είναι τόσο απλό όσο το να προσέχεις τι τρως και να ασκείσαι συχνά.

Η James, που έχει ως πελάτες της πολλά αγγελάκια της Victoria's Secret αλλά και την Margot Robbie, ανέφερε πως άλλοι παράγοντες, όπως οι ορμόνες, ο ύπνος, οι φλεγμονές, η χλωρίδα του εντέρου, η εκάστοτε φαρμακευτική αγωγή, τα γονίδια αλλά και η ψυχολογική κατάσταση επιδρούν στην ικανότητα του οργανισμού να αποβάλει λίπος και, τελικά, αυτό είναι κάτι το απελευθερωτικό!

"Έχεις την ικανότητα να επιδράσεις πάνω σε όλους αυτούς τους παράγοντες, εκτός από τα γονίδια και εκείνα παίζουν το μικρότερο ρόλο στην εξίσωση!" τονίζει η ίδια! Αν λοιπόν δεν μπορείς να χάσεις βάρος παρά τη δίαιτα και την άσκηση, θα πρέπει να κάνεις εξετάσεις για τις ορμόνες σου, να εξισορροπήσεις τις συνήθειες ύπνου σου και να δουλέψεις τυχόν συναισθήματα που παραμένουν ανέκφραστα. Όσο για τις φλεγμονές; Μπορεί να προκληθούν από δυσανεξίες σε τρόφιμα, υπερβολική κατάποση υγράργυρου μέσα από τα θαλασσινά αλλά και διαταραχές στην πεπτική λειτουργία.

"Εντόπισε τον πιο πιθανό λόγο που δεν χάνεις βάρος και δούλεψε εκείνον" συνιστά η James. Και πλέον, όλα μας ακούγονται λίγο πιο εύκολα!