Έχεις λιγούρες και θες να φας γλυκό; Δες πώς θα το... "παλέψεις"

09.06.2018
Έχεις λιγούρες και θες να φας γλυκό; Δες πώς θα το... "παλέψεις"
Μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, σύμφωνα με τους διατροφολόγους, για να νικήσεις τη λαιμαργία σου

Ίσως έχεις και εσύ παρατηρήσει πως λίγο μετά το μεσημεριανό, ή το βράδυ, αρχίζεις και σκέφτεσαι πως θέλεις πολύ να φας ένα γλυκό, ανοίγοντας ξανά και ξανά το ψυγείο σου για να δεις μήπως εμφανίστηκε...μαγικά κάτι λαχταριστικό.

Το ήξερες όμως ότι υπάρχουν τρόποι να καταπολεμήσεις αυτές τις λιγούρες πριν καν εμφανιστούν; Η Αυσταλή διατροφολόγος Jessica Sepel μοιράζεται τις δικές της υγιεινές εναλλακτικές για να περιορίσεις τις λιγούρες:

To πρώτο και σημαντικότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να πίνεις πολύ νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας - προσθέτοντας μία ή δύο κουταλιές μηλόξυδου καθώς βοηθάει στο να περιορίσεις της λιγούρες σου για γλυκό. "Το μηλόξυδο περιέχει ασετικό οξύ, το οποίο αποδεδειγμένα ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος",λέει η Sepel.

Επίσης, μπορείς να τρως τρία ολοκληρωμένα γεύματα και δύο υγιεινά σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας, και να αποφύγεις να τρως φρούτα το απόγευμα, αφού έτσι είναι πιο πιθανό να "ενεργοποιήσεις της λιγούρες αργότερα μέσα στη μέρα".

Αν τείνεις να αναζητάς ένα γλυκό το απόγευμα, η Sepel προτείνει να περάσεις λίγο χρόνο στην κουζίνα για να προετοιμάσεις υγιεινές εναλλακτικές για όλη την εβδομάδα που θα έχεις μπροστά σου. Μια καλή και νόστιμη επιλογή είναι το γιαούρτι με λίγους ξηρούς καρπούς και κανέλα, στικς λαχανικών με χούμους και μπάρες πρωτείνης.

Μεγάλο ρόλο παίζουν επίσης τα στοιχεία που περιλαμβάνουν τα γεύματα που τρως μέσα στη μέρα. Σύμφωνα με την Sepel, είναι καλό να λαμβάνεις αρκετό μαγνήσιο, πρωτείνη, που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, στο κοτόπουλο και στο ψάρι και τα κατάλληλα λιπαρά, όπως το αβοκάντο, ο σολωμός, το λάδι καρύδας, και η ξηροί καρποί.

Τέλος, μπορείς να αποσπάσεις την προσοχή σου και να διαχειριστείς αποτελεσματικά το στρες σου βγαίνοντας έξω για περπάτημα, διαβάζοντας ένα βιβλίο ή κάνοντας ένα μικρό ύπνο 20 λεπτών. "Πολλές φορές, οι λιγούρες προέρχονται από το στρες και τις συναισθηματικές ανάγκες. Πάρε το χρόνο σου να ηρεμήσεις και να επικεντρωθείς στο τώρα για να συγχρονιστείς με το σώμα σου και να κάνεις συνειδητές επιλογές", λέει η Sepel.