Έτσι θα ξεφορτωθείς τα 5 τελευταία κιλά που θέλεις να χάσεις

05.06.2018
Έτσι θα ξεφορτωθείς τα 5 τελευταία κιλά που θέλεις να χάσεις
Τι να κάνεις και τι να αποφύγεις για να πετύχεις το στόχο σου

Με το καλοκαίρι να είναι επίσημα πλέον εδώ, είναι λογικό να αισθάνεσαι πως έχεις μπει στην τελική ευθεία για να χάσεις αυτά τα 5 κιλά που μήνες τώρα υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι θα χάσεις.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις και τι να μην κάνεις για να τα καταφέρεις, συγκεντρώσαμε τις σημαντικότερες συμβουλές στις οποίες επιμένουν οι διαιτολόγοι.

Τι να κάνεις

- Η μια μέθοδος που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να ελέγχεις την ποσότητα και την ποιότητα της τροφής που καταναλώνεις (καλά κατάλαβες, δίαιτα) και η άλλη, είναι να γυμνάζεσαι καθημερινά.

- Κατανάλωσε κατά κύριο λόγο ελάχιστα επεξεργασμένους υδατάνθρακες όπως βρώμη, ολικής αλέσεως ή πολύσπορο ψωμί, καστανό ρύζι, ζυμαρικά, κρίθινα παξιμάδια κλπ. Φάε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα και μέιωσε την κατανάλωση κορεσμένου λίπους (πλήρη γαλακτοκομικά, βούτυρο, λίπος κρέατος). Κατανάλωσε επαρκείς ποσότητες από ζωικές τροφές όπως άπαχο γάλα, τυρί, αυγά, κρέας, πουλερικά, ψάρι και μείωσε την κατανάλωση του αλκοόλ. Επίσης σημαντικό είναι να μειώσεις την ποσότητα του αλατιού που ρίχνεις στο φαγητό σου.

- Προσπάθησε να γυμνάζεσαι καθημερινά, ή να περπατάς τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα. Πιες αρκετό νερό, τουλάχιστον 6 ποτήρια την ημέρα.

Τι να μην κάνεις

- Μην παραλείπεις το πρωινό σου.

- Μη σπαταλήσεις χρήματα σε κρέμες και χάπια αδυνατίσματος και μασάζ για την κυτταρίτιδα. Δεν είναι αποτελεσματικά και αποτελούν μέρος του μάρκετινγκ των εταιρειών.

- Μην πιεις το πρωί ένα ποτήρι ζεστό νερό με μισό λεμόνι. Το λεμόνι δεν έχει την ιδιότητα να βελτιώνει αλλά και ούτε και να επιδεινώνει τη κατάσταση της υγείας μας. Καμία μελέτη και καμία έρευνα δεν επιβεβαίωσε ότι μπορεί να βοηθήσει και πρόκειται απλά για μια διατροφική τάση που στηρίζεται απλά στην ημιμάθεια του ατόμου που τη διαδίδει.

• Μην στηριχτείς στην καταναλωση πράσινου και μαύρου τσαγιού για την απώλεια των κιλών. Ενώ μπορούν όντως να σε ενυδατώσουν καθώς περιέχουν νερό και να σε τονώσουν αφού έχουν καφείνη, αλλά οι ευεργετικές τους ιδιότητες έγκεινται στα αντιοξειδωτικά που περιέχουν καθώς συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς.