Παράλληλα έχει παρατηρηθεί αύξηση των προβλημάτων γονιμότητας, και ο αριθμός των υπογόνιμων ζευγαριών που καταφεύγουν σε μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής συνεχώς αυξάνεται.
Ήταν αναπόφευκτο λοιπόν να ερευνηθεί σε βάθος, η σχέση που υπάρχει μεταξύ της διατροφής και συνεπώς του σωματικού βάρους, με την γονιμότητα. Από την δεκαετία του ‘70 ερευνητές και διατροφολόγοι κατάφεραν να απομονώσουν τους παράγοντες που λειτουργούν ευεργετικά στην γονιμότητα και να προτείνουν την υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που βοηθούν.
Η συνέχεια στο itrofi.gr