Ώρα για διατροφή! Τα 3 φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες

20.05.2018
Ώρα για διατροφή! Τα 3 φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες
Το καλοκαίρι είναι ένα βήμα μακριά μας και ήδη η αγωνιώδης προσπάθεια για την απώλεια των κιλών που εδώ και καιρό μας βασανίζουν έχει ξεκινήσει.

Τα γλυκά ελαττώθηκαν αισθητά, τα λιπαρά βγήκαν από το καθημερινό μας διατροφολόγιο, με όλες εμάς να αισθανόμαστε τα τσιμπηματάκια της πείνας.

Η λύση; Τα φρούτα! Που μπορεί να περιέχουν αρκετή ποσότητα ζάχαρης, αλλά σίγουρα θα μας χαρίσουν σαφώς λιγότερες θερμίδες από μια μπάρα δημητριακών ή ένα κομμάτι σοκολάτας. Επιπλέον, θα μας γεμίσουν ενέργεια και θα μας χορτάσουν, χωρίς να «βαρύνουμε» ούτε στο ελάχιστο.

Όλα τα φρούτα ας μην κρυβόμαστε- είναι πεντανόστιμα. Ποια είναι όμως τα τρία εκείνα που περιέχουν τις λιγότερες θερμίδες ανά 100 γραμμάρια;

Κράτα σημειώσεις!

Στην τρίτη θέση βρίσκονται οι αγαπημένες όλων φράουλες! Η θερμιδική τους αξία; 100 γραμμάρια φράουλες μας χαρίζουν μόλις 27 θερμίδες.

Μία θερμίδα λιγότερη μας εξασφαλίζουν τα 100 γραμμάρια γκρέιπφρουτ. Το εσπεριδοειδές αυτό φημίζεται για την αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού μας αλλά και για την τάση του να καίει το λίπος από τα δυσκολότερα σημεία του κορμιού μας.

Την πρώτη θέση στα φρούτα με τις λιγότερες θερμίδες κρατά το πιο καλοκαιρινό όλων. Ο λόγος για το καρπούζι! Ο «σύμμαχός» μας στην καλοκαιρινή ζέστη μας «φορτώνει» με μόλις 15 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια.

Αυτός κι αν είναι λόγος να χαιρόμαστε…