Έρευνα του Φινλανδικού Εθνικού Ινστιτούτου για την Υγεία και την Ευεξία στο Ελσίνκι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι κοιμούνται πιο αργά και ξυπνάνε επίσης αργά συνήθως επιλέγουν να διατρέφονται με πιο ανθυγιεινές τροφές. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Obesity» που ειδικεύεται σε θέματα παχυσαρκίας.
Οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα για 1854 άτομα ηλικίας 25-74 ετών. Χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες σε πρωινούς και βραδινούς τύπους και μελέτησαν τις συνήθειες τους. Διαπίστωσαν λοιπόν ότι τις καθημερινές οι νυχτερινοί τύποι έτρωγαν περισσότερα λίπη και ζάχαρη, σε πιο ακανόνιστες ώρες και διπλάσια σνακ σε σχέση με τους πρωινούς. Η επικεφαλής της έρευνας Μίρκα Μαουκόνεν δήλωσε ότι «Οι βραδινοί τύποι είναι πιο επιρρεπείς στο να ζουν ενάντια στον εσωτερικό βιολογικό χρόνο τους» και τους συνέστησε να προσπαθήσουν να είναι πιο συνειδητοποιημένοι όταν τρώνε κάτι.
Από τη Λετίτσια Μουστάκη