Νιφάδες βρόμης!
Δεν έχουν ψηθεί, δεν έχουν επιπρόσθετη ζάχαρη ή πρόσθετα τροφίμων, περιέχουν κυρίως σύνθετους υδατάνθρακες που απορροφώνται πιο αργά, είναι καλή πηγή β-γλυκάνης, φυτικής ίνας που μειώνει την υψηλή χοληστερίνη στο αίμα.
Οι νιφάδες βρόμης τρώγονται κυρίως σε μορφή χυλού αλλά και ωμές, αφού πρώτα μουλιάσουν σε γάλα, νερό ή χυμό. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθούν και ως συστατικό σε πολλές συνταγές, αλμυρές και γλυκές, όπως π.χ. για μπισκότα και μπάρες με βρόμη, ταχίνι και μέλι.
Πρόταση πρωινού
Βράζεις 3 κουταλιές νιφάδες βρόμης σε νερό και μόλις χυλώσουν τις αδειάζεις σε ατομικό μπολ. Προσθέτεις 1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη και κανέλα κατά βούληση και αναμειγνύεις καλά. Τέλος, προσθέτεις κομματάκια μήλου, σταφίδες μαύρες και αμύγδαλα ή καρύδια.
Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 150
Update: Ιούνιος 2016.