Για να χάσεις λίπος, πρέπει να ελαχιστοποιήσεις την αντίσταση που προβάλλει ο οργανισμός στην απώλεια του, ακυρώνοντας τους λειτουργικούς λόγους που ευνοούν την ύπαρξή του. Πρώτα δηλαδή πρέπει να εμποδίσεις τη συσσώρευση λίπους αναστέλλοντας ή περιορίζοντας τους αμυντικούς μηχανισμούς συγκράτησης των περιττών αποθεμάτων του και κατόπιν να κινητοποιήσεις τις αποθηκευμένες εφεδρείες του, ώστε να μπορέσεις να κάψεις τις πλεονάζουσες ποσότητες. Ακούγεται πολύπλοκο και δύσκολο, μα είναι απλό κι εύκολο… Διάβασε το άρθρο «6 στρατηγικές για super λιποδιάλυση» και δες παρακάτω ποιοι είναι οι καλύτεροι συνδυασμοί τροφών για να κάψεις λίπος εδώ και τώρα!
Οι τέλειοι συνδυασμοί τροφών για λιγότερο σωματικό λίπος
Πρωινό: Συνδύασε μία κατά βάση υδατανθρακούχα τροφή με μία τροφή που περιέχει ωφέλιμα λιπαρά και μία τροφή που περιέχει ασβέστιο και συγχρόνως πρωτεΐνες. Για παράδειγμα, ψωμί ολικής άλεσης + ταχίνι + γάλα 1%.
Μεσημεριανό: Το μενού περιλαμβάνει δύο πιάτα. Το πρώτο και μεγαλύτερο το «γεμίζεις» με ωμά ινώδη λαχανικά διαφορετικού είδους και χρώματος και προσθέτεις λεμόνι και ωμό ελαιόλαδο. Στο δεύτερο πιάτο βάζεις μία πηγή φυτικής πρωτεΐνης και μία κατά βάση υδατανθρακούχα τροφή. Για παράδειγμα, σαλάτα + φασόλια + πατάτα.
Βραδινό: Χωρίζεις το ένα και μοναδικό πιάτο σου σε τέσσερα μέρη. Στα δύο από αυτά τα μέρη βάζεις διάφορα λαχανικά ή χόρτα και προσθέτεις λεμόνι. Στο τρίτο βάζεις μία πηγή ζωικής πρωτεΐνης και στο τελευταίο μία κατά βάση υδατανθρακούχα τροφή. Για παράδειγμα, χόρτα + ψάρι + ρύζι.
Ενδιάμεσα - σνακ: 2-3 φορές ημερησίως τρως φρούτα εποχής τα οποία συνδυάζεις με κάποιο γαλακτοκομικό χαμηλών λιπαρών ή -σπανιότερα- με ανάλατους ξηρούς καρπούς, για καλύτερη απορρόφηση των φυτοθρεπτικών στοιχείων. Για παράδειγμα, πεπόνι + γιαούρτι 1-2%.
Οι καλύτερες καλοκαιρινές επιλογές
Λαχανικά - χόρτα | Φρούτα |
Αγγούρι | Ανανάς |
Δες στην επόμενη σελίδα τις καλύτερες επιλογές για πηγές πρωτεϊνών, ασβεστίου και ωφέλιμων λιπαρών.
Πηγές πρωτεϊνών | Πηγές ασβεστίου | Ωφέλιμα λιπαρά |
Ασπράδια αβγών | Ανθότυρο διαίτης * λιπαρά | Αβοκάντο |
Κατά βάση υδατανθρακούχες τροφές
Αρακάς, βερίκοκα ξερά, γάλα σόγιας, δαμάσκηνα ξερά, δημητριακά πρωινού χωρίς ζάχαρη, ζυμαρικά ολικής άλεσης (όλα τα είδη), καλαμπόκι βιολογικό, κεχρί σπασμένο, κινόα, κουκιά, μούσλι ανεπεξέργαστο, νιφάδες βρώμης ανεπεξέργαστες και προϊόντα βρώμης χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, παξιμάδια, πατάτες, ρύζι άγριο, μαύρο και καστανό, τοφού σόγιας, τραχανάς, ψωμί ολικής άλεσης. «Καλούς» υδατάνθρακες περιέχουν επίσης τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και τα γαλακτομικά.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΔΟΥΚΟ