Με σύνεση το πέταγμα του αετού - Προσοχή στα ατυχήματα
* Να θυμάσαι πως τον χαρταετό τον πετάμε σε ανοιχτό χώρο, μακριά από γκρεμούς και καλώδια της ΔΕΗ. Αν, ωστόσο, τύχει και μπλεχτεί ο αετός σε κάποιο ηλεκτροφόρο σύρμα, μην προσπαθήσεις να τον ξεμπλέξεις, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Κατέστησέ το σαφές και στα παιδιά!
*Φορέστε γαντάκια για να μην κοπείτε. Το σκοινί του χαρταετού, ειδικά αν έχει αέρα και καταφέρεις και του δώσεις ύψος, μπορεί να προκαλέσει μικρά κοψίματα ή εγκαύματα στις παλάμες από την τριβή. Αν πάλι ξεχαστείς κι απο απροσεξία κοπείς ή προκληθεί μίνι εγκαυματάκι από το σκοινί, φρόντισε να έχεις μαζί αυτοκόλλητο μικρό επίδεσμο για παν ενδεχόμενο.
Διάβασε και αυτό: Πώς να μείνεις υγιής όταν όλοι στο σπίτι είναι άρρωστοι από γρίπη ή ίωση
Προσοχή στα σαρακοστιανά - Η δηλητηρίαση παραμονεύει
* Αν ο ταραμάς είναι πικρός ή έχει ξινή γεύση, μην τον φατε διότι κατά πάσα πιθανότητα είναι χαλασμένος. Μεγάλη προσοχή θέλουν τα οστρακοειδή και τα θαλασσινά όπως οι γαρίδες, καραβίδες, καβούρια κτλ που είναι συχνοί έχοχοι δηλητηριάσεων λόγω της μεγάλης τους ευαισθησίας στην αλλοίωση. Αν μυσρίζουν περίεργα ή έχουν χαλαρή σάρκα καλύτερα να μην τα καταναλώσεις. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα υπόλοιπα σαρακοστιανά.
* Αν έχεις ευαίσθητο στομάχι, κατανάλωσε με φειδώ τα τουρσιά αλλά και το χταπόδι για να αποφύγεις προβλήματα δυσπεψίας. Όσο κι αν αρέσουν στα παιδιά, φρόστισε να βάλεις όριο και μέτρο για να μην τρέχετε μετά σε παιδιάτρους.
* Αν κάποιος από την οικογένεια είναι αλλεργικός σε ξηροκάρπια ή άλλη τροφή, πρόσεξε να διαβάσεις τις επισημάνσεις στη συσκευασία του χαλβά για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.
Φάε & πιες αλλά με με μέτρο
Μην πέσεις με τα μούτρα στο φαγητό σαν να πρόκειται για το τελευταίο σου γεύμα και μην πιείς όλο τον... Βόσπορο. Σκέψου τη δυσφορία και το φούσκωμα που δε θα σε αφήσουν λεπτό να διασκεδάσεις, το χανγκόβερ της επόμενης ημέρας αλλά και τις θερμίδες. Μάθε πως θα φας χωρίς να πάρεις κιλά, ακόμη και στη νηστεία πατώντας εδώ.