10 σημάδια που μαρτυρούν αν γίνεις η "τέλεια" μαμά

22.04.2018
10 σημάδια που μαρτυρούν αν γίνεις η "τέλεια" μαμά
Είσαι έγκυος και αναρωτιέσαι τι είδους μαμά θα γίνεις; Αν αναγνωρίζεις σε σένα τις παρακάτω 10 ιδιότητες, ή έστω τις περισσότερες από αυτές, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Πού και πάλι, να το υπογραμμίσουμε κι αυτό, "δεν τρέχει και τίποτα". Το "τέλειο" είναι πια τόσο, μα τόσο σχετικό!!!!

1. Υπήρξες ανέκαθεν υπεύθυνη

Ένα από τα πιο βασικά στοιχεία που έχει μια υπέροχη μανούλα είναι σίγουρα η υπευθυνότητα. Δεν είναι εύκολο να βάζει κάποιος στην άκρη διασκέδαση και προσωπικό χρόνο για το ό,τι ορίζει το καθήκον, οπότε αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, βρίσκεσαι σε σωστό δρόμο.

2. Κάνεις φίλους γρήγορα και συχνά

Είσαι ανοιχτόμυαλη και σου αρέσει να πηγαίνεις με το ρεύμα, οπότε ο κόσμος σε προτιμά για φίλη επειδή δείχνεις άνετη και δεν κριτικάρεις κανέναν ενώ το ενδιαφέρον σου να ακούσεις τι έχει να σου πει ο άλλος είναι εμφανέστατος. Τα στοιχεία αυτά είναι πολύ σημαντικά στη μητρότητα καθώς έχει σημασία να είσαι άνθρωπος που θα αγαπάς και θα αποδέχεσαι τον άλλο χωρίς "τι και πως".

3. Μπορείς να μπαίνεις στη θέση άλλων σχετικά εύκολα

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι φίλοι σου θα πουν κάτι που σε βρίσκει τελείως αντίθετη. Δεν είσαι όμως ο άνθρωπος που θα βγεις στην επίθεση προσπαθώντας να τους πείσεις για τη δική σου γνώμη. Live and let live το motto σου και είναι μεγάλο προσόν το να μπορείς να δέχεσαι τον άλλο όπως είναι.

4. Δεν φοβάσαι να αναλάβεις ευθύνες

Είσαι Leader σε όλα τα γκρουπ που βρίσκεσαι και δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ακόμη και αν σκόπιμα κάνεις ένα βήμα πίσω για να δώσεις χώρο σε κάποιον άλλο για το fair play στο τέλος πάλι εσύ θα είσαι μπροστάρισσα.

5. Ξέρεις να αγαπάς τον εαυτό σου

Μπορεί να μην είσαι 100% σίγουρη για τον εαυτό σου κάθε λεπτό της ημέρας, όμως τον εαυτό σου τον αγαπά όπως είναι. Και αυτό σου δίνει την απαραίτητη ισορροπία που μια τέλεια μανούλα χρειάζεται. Οι γυναίκες που μαθαίνουν να αγαπούν και να αποδέχονται τα ελαττώματά τους νωρίς στη ζωή είναι εκείνες που μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους το ίδιο ακριβώς πράγμα.

6. Βρίσκεις χιούμορ ακόμη και στον πιο μεγάλο "χαμό"

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν με πάθος ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε προετοιμάσει για τη μητρότητα καλύτερα από μια καλή αίσθηση του χιούμορ.

7. Δέχεσαι ότι υπάρχουν πράγματα που δεν περνούν από το χέρι σου

Μεγάλο προσόν αυτό καθότι αποτελεί πολύ συχνά το "κλειδί της επιβίωσης". Δέχεσαι ότι τα πράγματα δεν μπορεί να είναι πάντα τέλεια όσο κι αν προσπαθήσεις; Βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο για να πάρεις πολλούς βαθμούς στο "τεστ της μητρότητας".

8. Είσαι τέρας ηρεμίας

Ε, αυτό το κομμάτι δε χρειάζεται επεξήγηση. Ας το δούμε αντίθετα, όμως. Σε περίπτωση που δεν έχεις υπομονή... την έβαψες! Αν έχεις μάθει να... μετράς μέχρι το 10 άνετα και χαλαρά, δεν έχεις να αγχώνεσαι για τίποτα.

9. Γνωρίζεις καλά τη σημασία των ορίων

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Τα παιδιά έχουν ανάγκη από όρια όσο έχουν και από αγάπη και παιχνίδι. Αν εσύ ήδη γνωρίζεις πώς να τα θέτεις "χωρίς να ανοίξει ρουθούνι" έχεις αδιαμφισβήτητο προβάδισμα.

10. Είσαι ρεαλίστρια

Οι μαμάδες που ξέρουν τι τους γίνεται είναι, αυτό που λέμε, καλές μαμάδες. Ξέρεις καλά τι σημαίνει η μητρότητα και από την καλή και από την ανάποδη. Δεν έχεις σκοπό να περιφέρεις το παιδί ως αξεσουάρ και έχεις βάλει σκοπό να μην αφήσεις τα άσχημα (βλ. κρίσεις, αϋπνίες, φωνές, πάνες κλπ) να χάσεις την ουσία. Απόλαυσέ το!