«Αλλάζω τον λογαριασμό μου σε διαφορετική κατεύθυνση»
Σίγουρα όλοι έχουμε εκείνο τον φίλο που δεν θα σταματήσει να δημοσιεύει για το πόσο τέλεια είναι η ζωή στο σπίτι. Το ψωμί που φτιάχνει σπίτι. Και εκείνες τις πιτζάμες που φοράει όλη μέρα. Αν τον κάνεις unfollow και σου ζητήσει τον λόγο, μπορείς απλώς να πεις ότι πλέον το feed σου έχει μόνο ειδησεογραφικά θέματα. Ή κάτι, οτιδήποτε άλλο, εκτός από τη βαρετή ζωή του στο σπίτι.
«Νέα χρονιά, νέο feed»
Μήπως έκανες ένα ξεκαθάρισμα στα social media σου για να ασχοληθείς μόνο με πρόσωπα που σε ενδιαφέρουν πραγματικά και αλληλεπιδράς συχνά μαζί τους; Το πιθανότερο είναι όχι. Όμως, ο παλιός συμμαθητής που έχεις να μιλήσεις εδώ και χρόνια, πιθανώς δεν ξέρει ποιοι είναι σήμερα οι κολλητοί σου. Οπότε θα το πιστέψει αν του το πεις ως δικαιολογία. Και δεν θα το πάρει και προσωπικά.
Διάβασε και αυτό: Κάνε ξεκαθάρισμα στο Instagram προφίλ σου με αυτά τα 3 βήματα
«Δοκίμασα να διαγράψω τον λογαριασμό μου και σε διέγραψα κατά λάθος»
Τεχνικές δυσκολίες, οπότε δεν χρειάζεται να δικαιολογηθείς και πολύ.
«Δεν πιστεύω πια στα social media»
Για αυτόν τον άνθρωπο, που συναντηθήκες μια φορά σε ένα συνέδριο ή σε ένα party και σε έκανε follow, ενδομένως να μην υπάρχει κανένας λόγος για να διατηρείς επαφή. Το να διατηρείς το επαγγελματικό σου δίκτυο έξω από τις συνεχείς αναρτήσεις φωτογραφιών κουταβιών είναι μια απολύτως αποδεκτή (και πιστευτή) εξήγηση unfollow. Εξέτασε το ενδεχόμενο να του στείλεις μια παρηγορητική πρόσκληση για το LinkedIn.
«Κατά λάθος έκανα unfollow σε όλους»
Μπορεί να συμβεί. Όπως μπορείς να διαγράψεις κατά λάθος χρήσιμα αρχεία από τον υπολογιστή σου. Λοιπόν, το ίδιο μπορεί να συμβεί στα social media. (Λάβε υπόψη ότι εάν η σελίδα σου δεν είναι private, ο καθένας μπορεί να δει ποιον εξακολουθείς να ακολουθείς).