Γιατί θα σε χωρίσει: οι πραγματικοί λόγοι (No2)

20.09.2011
Σίγουρα, κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός, σίγουρα το τι συμβαίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, το ξέρει μόνο το ίδιο αλλά υπάρχουν κάποιες αιτίες διαζυγίου, για τις οποίες φταις εσύ και μόνο εσύ. Ή τουλάχιστον εκείνος αυτό θα πιστεύει! Ιδού τι μπορεί να σου κοστίσει την ονειρεμένη σου σχέση.

Σίγουρα, κάθε χωρισμός είναι διαφορετικός, σίγουρα το τι συμβαίνει ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, το ξέρει μόνο το ίδιο αλλά υπάρχουν κάποιες αιτίες διαζυγίου, για τις οποίες φταις εσύ και μόνο εσύ. Ή τουλάχιστον εκείνος αυτό θα πιστεύει! Ιδού τι μπορεί να σου κοστίσει την ονειρεμένη σου σχέση.

Είσαι φαν του WomenOnly; Κάνε Like στο Facebook: https://www.facebook.com/womenonly.gr

Έχεις Twitter; Ακολούθησε το WomenOnly: https://twitter.com/#!/womenonlygr

5. Έκανες τη σχέση να μοιάζει με ισόβια φυλακή: η αλήθεια είναι πως στο πλαίσιο της ιδανικής σχέσης, εσύ προσπαθείς να τα κάνεις όλα τέλεια κι από εκείνον απαιτείς να δίνει πλήρη αναφορά για το που πήγε, ποιόν είδε, γιατί χαμογέλασε, γιατί κοίταξε πιο πονηρά απ' όσο θα έπρεπε τη σερβιτόρα που σας έφερε το ποτό, γιατί έβαλε παραπάνω άρωμα απ' όσο συνηθίζει, γιατί, γιατί γιατί. Όπως καταλαβαίνεις, ο κατάδικος με το κωδικό όνομα “αγόρι σου” θυμάται την ανεμελιά, την εποχή εκείνη που σε πρωτογνώρισε και κάνατε μόνο αχαλίνωτο σεξάκι χωρίς πολλά λόγια.

Να την πούμε τη μαύρη αλήθεια: αν ο καψερός ο καλός σου νιώθει πως δεν τον εμπιστεύεσαι καθόλου και χωρίς να έχει κάτι που να αξίζει τέτοια συμπεριφορά, θα το καταπιεί μια, δυο, στη τρίτη θα ανοίξει την πόρτα και θα φύγει! Κι άντε να πείσεις μετά το φυγά πως δεν θα τον κυνηγήσεις πάλι.

6. Έχεις κάνει τη δική σου διακήρυξη ανεξαρτησίας: το να είσαι ανεξάρτητη μέσα σε μια σχέση είναι και καλό και ζητούμενο. Το να το παίζεις σούπερ ντούπερ ανεξάρτητη κάνοντας τη δική σου ζωή με εκείνον κομπάρσο είναι ένα άλλο θέμα που μπορεί εύκολα να τον βγάλει έξω από τη σχέση σας. Θα πεις, ποιά είναι η χρυσή τομή, σε ποιο σημείο η ανεξαρτησία γίνεται αδιαφορία;

Να την πούμε τη μαύρη αλήθεια: γνωρίζεις πολύ καλά πότε βολεύεσαι σε μια σχέση και απλά θέλεις να έχεις έναν άντρα δηλωμένο ως αγόρι σου για να επιστρέφεις σε εκείνον κάθε φορά που η άγρια πλευρά σου θέλει λίγη συντροφικότητα. Άφησε κατά μέρους τις ανασφάλειες και μέχρι να κατασταλάξεις στο πλευρό του ιδανικού, μην παιδεύεις αθώα παλικάρια.

7. Ζεις για να του θυμίζεις τα λάθη του, όλα όμως: όλοι κάνουμε λάθη. Έλα που όταν εκείνος κάνει κάτι στραβό, σπεύδεις να τον επιπλήξεις και όχι μόνο αυτό. Δεν λες να ξεχάσεις το παραμικρό παράπτωμά του και σε άσχετο χρόνο, σπεύδεις να του θυμίσεις, τότε που άργησε, που είπε ψέματα, που ξέχασε να βγάλει τα σκουπίδια, που δεν έκλεισε το καπάκι της τουαλέτας, που, που.

Να την πούμε τη μαύρη αλήθεια: πόσες φορές δεν του έχεις κάνει παρατήρηση που δεν είδε το νέο σου κούρεμα, που δεν σου κάνει ένα κοπλιμέντο, που δεν σου φέρνει ένα λουλούδι. Για θυμήσου όμως, πότε ήταν η τελευταία φορά που εσύ τον εμψύχωσες για κάτι, που του έκανες ένα ωραίο και γλυκό σχόλιο. Σταμάτα να του βρίσκεις ελαττώματα και να του θυμίζεις παλιά σφάλματα γιατί σε λίγο δεν θα λες ο Παναγιώτης αλλά ο πρώην μου ο Παναγιώτης.

8. Κράζεις τους φίλους του, πολύ όμως! Η συνήθης τακτική μιας γυναίκας με το που καπαρώσει ένα αγόρι, είναι να τον απομακρύνει από τους φίλους του. Εκεί ξεκινά το κράξιμο εναντίον τους, τα επικριτικά σχόλια, η αποξένωση και η κρεβατομουρμούρα από μεριάς σου, κάθε φορά που τολμά να δει τους παλιούς κολλητούς.

Να την πούμε τη μαύρη αλήθεια: τους φίλους του (με τα ελαττώματα και τα προτερήματα τους) τους γνώρισε προτού μπεις στη ζωή του. Πράγμα που σημαίνει πως ξέρει καλά ποιός είναι γυναικάς, ποιος θέλει όλο χάρες ποιος ξεχνά τα πάντα όταν ερωτεύεται. Δεν χρειάζεται να τους τονίζεις με ποιές παρέες έχει μπλέξει και προς θεού μην μπεις στη διαδικασία να θέσεις διλήμματα του τύπου: ή εκείνοι ή εγώ! Και μόνο που θέτεις τέτοιο ερώτημα, έχεις χάσει το παιχνίδι. Ακόμα κι αν διαλέξει εσένα τώρα, στον πρώτο καυγά θα θυμηθεί τι θυσίασε για να είναι μαζί σου.

Από την Κατερίνα Πατούλια

Για το πρώτο μέρος του άρθρου, κάνε κλικ εδώ: