Μπορεί επίσης να τα κουβαλήσεις μαζί στην επόμενη σου σχέση αν και είναι καλό να μην αφήσεις τα άλυτα ζητήματα να επηρεάσουν την ικανότητά σου να ξεκινήσεις μια νέα σχέση. Πώς όμως μπορείς να καταλάβεις εάν τα συναισθήματα που κουβαλάς μαζί σου επηρεάζουν την τωρινή σου σχέση; Εδώ είναι 5 σημάδια που πρέπει να προσέξεις.
Παραμένεις δύσπιστη για τον τωρινό σου σύντροφο
Δυσκολεύεσαι να ανοιχτείς στον σύντροφό σου; Μπορεί να αισθάνεσαι ότι αυτό σε κρατά ασφαλή, καθώς μειώνει τις πιθανότητές σου να πληγωθείς. Αυτό θα μπορούσε επίσης να προέρχεται από προηγούμενες πληγές ή συναισθήματα προδοσίας και απογοήτευσης από μια προηγούμενη σχέση.
Ο τωρινός σύντροφός σου μπορεί να είναι τελείως διαφορετικός από τον προηγούμενο σύντροφό σου – κάποιος που είναι αξιόπιστος, στοχαστικός και ευγενικός, αλλά αν δεν τον αφήσεις να σε προσεγγίσει, μπορεί να μην μπορέσεις ποτέ να ζήσεις μια υγιή, στοργική σχέση.
Πώς να ξεπεράσεις πιο εύκολα μια σχέση που τελείωσε, σύμφωνα με τη συμβουλή ενός ψυχολόγου
Έχεις φόβο δέσμευσης
Ίσως φοβάσαι ότι μόλις δώσεις την καρδιά σου σε κάποιον, του δίνεις τη δύναμη να τη ραγίσει– κάτι που σου έχει συμβεί περισσότερες από μία φορές στο παρελθόν. Ως εκ τούτου, συνειδητοποιείς ότι το να παρακάμπτεις την ευάλωτη πλευρά μιας σχέσης σε κρατά ασφαλή. Μπορείς να φύγεις όποτε θέλεις, χωρίς μεγάλο αντίκτυπο σε κανένα από τα δύο μέρη.
Αλλά έχεις σκεφτεί πόσους υποψήφιους συντρόφους μπορεί να έχεις απορρίψει λόγω του αναποφάσιστου πληγωμένου εαυτού σου;
Συνεχίζεις να συγκρίνεις τον τωρινό σου σύντροφο με τον πρώην σου
Μια προέκταση του προηγούμενου σημείου είναι να συγκρίνεις συνεχώς τον σημερινό σύντροφό σου με τον πρώην σου – είτε προς το καλό είτε προς το κακό.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, η συνεχής σύγκριση θα σε εμποδίσει να δεις και να αποδεχτείς τον τωρινό σύντροφό σου για αυτό που είναι.
Φόβος του γάμου: Ο απίστευτος λόγος για τον οποίο κάποιοι άντρες αποφεύγουν να δεσμευτούν
Κατηγορείς τον εαυτό σου για τα λάθη στην προηγούμενη σχέση σου
Ίσως ήσουν εσύ η αιτία του χωρισμού και αυτό σε έκανε να νιώθεις ένοχη. Μπορεί να αρχίσεις να αναλύεις υπερβολικά τα σενάρια στο μυαλό σου και να αρχίσεις να αναρωτιέσαι πώς θα ήταν τα πράγματα αν δεν είχες κάνει αυτό που έκανες.
Πρέπει πρώτα να μάθεις να συγχωρείς τον εαυτό σου πριν μπορέσεις να συνεχίσεις να είσαι μαζί με κάποιον νέο σύντροφο με υγιή τρόπο. Ο τωρινός σύντροφός σου, που μπορεί να είναι το πιο υποστηρικτικό άτομο στον κόσμο, μπορεί να σε βοηθήσει πολύ. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου.
Όχι, ένας χωρισμός δεν είναι απαραίτητα μια αποτυχία
Μπορεί να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση
Η πληγή που έχει προκαλέσει ο πρώην σου μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή σου. Αυτό θα επηρεάσει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και, τελικά, τον τρόπο που αλληλεπιδράς με τους ανθρώπους γύρω σου.
Μπορεί να νιώθεις ότι ποτέ δεν είσαι αρκετά καλή και ότι δεν σου αξίζει μια ευτυχισμένη σχέση. Εάν αυτό σε αφορά, θυμήσου να θεραπεύσεις πρώτα τον εσωτερικό σου εαυτό. Αυτό θα διαμορφώσει τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τα πάντα γύρω σου. Εάν δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου, ζήτα βοήθεια από έναν ψυχοθεραπευτή. Θα μπορέσει να δουλέψει μαζί σου με το παρελθόν σου και θα σε βοηθήσει να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου.