Αυτή είναι η Λιζ Χάρλεϊ

09.09.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, στη φόρα πρόκειται να βγουν, οσονούπω, τα άπλυτα της Λιζ Χάρλεϊ. Ένα ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στην Αγγλία, στις 11 Σεπτεμβρίου ασχολείται εις βάθος - μα πολύ εις βάθος σου λέω - με την προσωπική ζωή της Λιζ, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής της.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Στη φόρα πρόκειται να βγουν, οσονούπω, τα άπλυτα της Λιζ Χάρλεϊ. Ενα ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί στην Αγγλία, στις 11 Σεπτεμβρίου ασχολείται εις βάθος - μα πολύ εις βάθος σου λέω - με την προσωπική ζωή της Λιζ, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής της. Η μάνα Λιζ, λοιπόν, δεν υπήρξε και το ιδανικότερο πρότυπο γυναίκας, αγαπημένης και φίλης. Ήταν μία συμφεροντολόγα και μισή που εφάρμοζε πιστά το "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" προκειμένου να κατορθώσει να αποκτήσει μια θέση στον ήλιο, ούτως ειπείν να γίνει μέλος της διεθνής show biz. Το άνωθεν προκύπτει από το ντοκιμαντέρ, Liz Hurley's Brains (σε ελεύθερη μετάφραση: το μυαλό της Λιζ και μία λίρα ή τρομάρα τα μυαλά της Λιζ) και μετά από δηλώσεις φίλων και συγγενών που είχαν την μεγάλη χαρά να γνωρίσουν στη ζωή τους την εν λόγω γυναίκα.

Η Χάρλεϊ, λοιπόν, όταν ξέσπασε το 1995 το σκάνδαλο με τον τότε λατρεμένο της Χιου Γκράντ και τη μαύρη "αρχόντισσα του πληρωμένου έρωτα" Ντιβίν Μπράουν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί προς όφελος της το γεγονός. Αντί, δηλαδή, να προσπαθήσει να καλύψει τα ακάλυπτα και να ξεπλύνει τη ντροπή έκανε ο, τι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει το σκάνδαλο στην επικαιρότητα. Για να καταλάβεις, δεν είναι τυχαίο πως τη μέρα που το γραφείο μεταφορών "Ο γρήγορος Αγγλος" έφερνε στο σπίτι της ένα διπλό κρεβάτι, απ' έξω την είχαν στήσει τα κανάλια και απαθανάτιζαν τις στιγμές που το διάσημο ζεύγος χώριζε τις κλίνες του.

Η Χάρλεϊ, ως φίλη τώρα, δεν είναι η καλύτερη περίπτωση που θα μπορούσε να σου τύχει. Αν έχεις, δηλαδή, τέτοιους φίλους τι να τους κάνεις τους εχθρούς. Αυτό πάνω κάτω λέει με πόνο στην καρδιά η άλλοτε κολλητή της Σαρλότ Λιούις. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει, η Λιζ, ενώ ήταν με τον Χιου Γκράντ έκανε τις κουτσουκέλες της, όχι με έναν οποιοδήποτε ξένο άνδρα, αλλά με τον επί χρόνια αγαπημένο της κολλητής της, δηλαδή της Σαρλότ. Αυτή, είχε "μαύρα μεσάνυχτα" μέχρι που μια μέρα (από σύμπτωση; Δεν θα το έλεγα), όταν γύρισε στο σπίτι είδε στο κρεβάτι τους διπλωμένες, με τσάκιση παρακαλώ, τις μεταξωτές πιζάμες τις Χάρλεϊ. Όπως καταλαβαίνεις, την βάρεσε ταμπλάς κι αμέσως ενημέρωσε τον Γκράντ - βρισκόταν στην Αυστραλία για γύρισμα - με ένα λιτό σημείωμα: "Σε παρακαλώ, πες στην Ελίζαμπεθ να σταματήσει να κοιμάται με τον άντρα μου".