Κατηγορείται για τοκογλυφία ο Παναγιώτης Λιαδέλης

06.09.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, σε μεγάλες περιπέτειες έχει μπει ο πρώην αγαπημένος της μίας εκ των δύο αδελφών Κανονίδου (Κατερίνας ή Αγγελικής, θα σε γελάσω), Παναγιώτης Λιαδέλης. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας από το βράδυ της Τετάρτης βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Σε μεγάλες περιπέτειες έχει μπει ο πρώην αγαπημένος της μίας εκ των δύο αδελφών Κανονίδου (Κατερίνας ή Αγγελικής, θα σε γελάσω), Παναγιώτης Λιαδέλης. Ο διεθνής μπασκετμπολίστας από το βράδυ της Τετάρτης βρίσκεται στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για τοκογλυφία και εκβιασμό. Την καταγγελία για τις άνωθεν πράξεις έκανε ένας βιοτέχνης από τον Βόλο, ο οποίος κατήγγειλε τον Λιαδέλη στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Κώστα Κωνσταντινίδη, περί ου ο λόγος, πριν λίγο καιρό που είχε βρεθεί σε στενάχωρη οικονομική θέση, "προτίμησε" τον εν λόγω αθλητή και συντοπίτη του, προκειμένου να τον βγάλει από το πρόβλημα. Αυτός, προθυμοποιήθηκε να του δώσει το ποσό που ζητούσε - 41 χιλιάδες ευρώ - με τον όρο όμως, η "φιλική" αυτή εξυπηρέτηση να έχει ένα μηνιαίο τόκο της τάξης των 6%. Για να μην τα πολυλογώ, ο βιοτέχνης δεν μπόρεσε να εξοφλήσει ολόκληρο το άνωθεν ποσό (μαζί και τους τόκους), με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή του κάποιος κύριος, ονόματι Σωκράτης Ταουλτζίδης, για την είσπραξη των χρωστούμενων.

Όπως καταγγέλλει ο βιοτέχνης, η ζωή του είχε γίνει...κόλαση και για το λόγο αυτό κατέφυγε στη βοήθεια της αστυνομίας. Για να φθάσουμε στο βράδυ της Τετάρτης, όπου αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης "πετάχτηκαν" μέχρι το Λιτόχωρο που έκανε προετοιμασία ο Μακεδονικός (ομάδα του Λιαδέλη) και να τα...πουν από κοντά. Στη διάρκεια της προπόνησης, λέγεται, πως οι αστυνομικοί ήταν διακριτικοί και μέχρι να τελειώσει, χάζευαν τους παίκτες εν πλήρει δράση. Αφού με το καλό ξεμπέρδεψαν, πήγαν μέχρι τα αποδυτήρια όπου συνάντησαν τον Λιαδέλη. "Είσαι ο Παναγιώτης Λιαδέλης" του είπαν κι εκείνος χωρίς να γνωρίζει ποιοι και πως (μπορεί να νόμιζε ότι ήταν τίποτε θαυμαστές του), τους απάντησε καταφατικά. "Για να σου πούμε δυο φωνήεντα" συνέχισαν αυτοί και του...έσκασαν το παραμύθι.

Και πάλι για να μην στα πολυλογώ, οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί την Πέμπτη στον Εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε βαριές κατηγορίες και μαζί με τον Ταουλτζίδη κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Το Σάββατο αναμένεται να απολογηθούν στον ανακριτή. Ο ίδιος, πάντως, αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ όσοι άκουσαν τα καθέκαστα έπεσαν από τα σύννεφα. Για να καταλάβεις, είναι τόσο χαμηλών τόνων αθλητής, που αν τους έλεγες "Όσοι δεν πιστεύουν ότι ο Λιαδέλης είναι μεγάλο μούτρο, να κάνουν τούμπες στην πλατεία Αριστοτέλους", θα έσπευδαν να το παίξουν...Ιωάννης Μελισσανίδης. Τέτοια σιγουριά για το ποιον του μιλάμε.