Στην Αυστραλία η Δέσποινα Βανδή

30.08.2002
Αγαπημένη μου Αγγελική, ενθουσιασμένη με την υποδοχή που της επεφύλαξαν οι Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία, δηλώνει η Δέσποινα Βανδή. Η αοιδός βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στη μακρινή χώρα των καγκουρό για μία σειρά συναυλιών που θα δώσει.
Αγαπημένη μου Αγγελική,


Ενθουσιασμένη με την υποδοχή που της επεφύλαξαν οι Έλληνες ομογενείς στην Αυστραλία, δηλώνει η Δέσποινα Βανδή. Η αοιδός βρίσκεται εδώ και δύο μέρες στη μακρινή χώρα των καγκουρό για μία σειρά συναυλιών που θα δώσει, προκειμένου να την γνωρίσουν από κοντά οι εκεί φαν της, αλλά και να τους διασκεδάσει με τα τραγούδια της. Μέχρι στιγμής - όπως ενημερώνομαι - η Δέσποινα τα περνάει μια χαρά και μπορεί ο Τύπος της χώρας να μην την υποδέχτηκε με πηχυαίους τίτλους "welcome princess Despina" όπως έκανε πριν καιρό με διάσημη ντόπια συνάδελφο της (ονόματα δε λέμε, πληγές δεν ξύνουμε), όμως οι ομογενείς της καλωσόρισαν θερμά.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε μία ομάδα θαυμαστών της για το καθιερωμένο καλωσόρισμα. Εκείνη σαν τους είδε, έπαθε ένα μικρό σάστισμα, όμως γρήγορα εγκλιματίστηκε. Αφού υπέγραψε αυτόγραφα, έδωσε φιλιά στους μικρούς φαν της και πόζαρε μαζί τους, κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο της για λίγες ώρες ξεκούρασης καθότι μετά την περίμενε ένα βαρύ πρόγραμμα: συνέντευξη Τύπου, επίσκεψη σε ελληνικό σχολείο κι επίσκεψη σε σχολείο παιδιών με ειδικές ανάγκες. Λόγω εποχής, η Δέσποινα σε όλες τις εμφανίσεις της δεν αποχωρίστηκε το παλτό και τα γυαλιά της (αυτά είναι παντός καιρού), ενώ άλλαζε τα καπέλα ωσάν τα πουκάμισα. Το μόνο κοινό σημείο που είχαν μεταξύ τους τα εν λόγω αξεσουάρ, ήταν ο αέρας...Λατόγια Τζάκσον που απέπνεαν.

Στο ελληνικό σχολείο που πήγε, της επεφύλαξε υποδοχή η χορωδία όπου τα παιδάκια αντί των τραγουδιών που είθισται να λένε, τραγούδησαν γνωστά άσματα της αοιδούς, όπως "Γεια", "Υποφέρω", "Μάντεψε τι κάνω μόνη μου στο σαλόνι μου" και άλλα. Η Βανδή, αφού πρώτα δάκρυσε από συγκίνηση, τους συνόδευσε σε πιο προσφιλή για την ηλικία τους τραγουδάκια, όπως το "Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ, κλαπ, κλαπ". Η συνέντευξη Τύπου, πάλι, δεν μπορώ να πω ότι ήταν η καλύτερη της στιγμή καθώς βρέθηκε ένας κακός(;) δημοσιογράφος, ο οποίος ήθελε ντε και καλά να λύσει μιαν απορία του. "Λένε πως από την αρχή της καριέρας σας αντιγράφετε την Αννα Βίσση. Τι λέτε γι αυτό;" ρώτησε και απάντηση δεν πήρε.

Το βράδυ της Πέμπτης ήταν προγραμματισμένη η πρώτη της συναυλία επί αυστραλιανού εδάφους. Όταν θα έχω νεότερα θα επανέλθω. Πάντως, πληροφορίες ήθελαν να έχουν προπωληθεί όλα τα εισιτήρια.