Διέρρευσαν τα τραγούδια Μαρτάκη - Καλομοίρας!

04.02.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Δύο μέρες πριν παρουσιάσει επίσημα η ΕΡΤ τα τρία τραγούδια που είναι υποψήφια στον τελικό της Γιουροβίζιον στα τέλη Φεβρουαρίου και κυκλοφόρησαν τα δύο από τα τρία.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Δύο μέρες πριν παρουσιάσει επίσημα η ΕΡΤ τα τρία τραγούδια που είναι υποψήφια στον τελικό της Γιουροβίζιον στα τέλη Φεβρουαρίου και κυκλοφόρησαν τα δύο από τα τρία. Ήδη, από το πρωί της Δευτέρας (την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση από την κρατική τηλεόραση) στις περισσότερες εκπομπές «παίζουν» τα τραγούδια, αλλά φευ για την Χρύσπα, αυτά που κυκλοφορούν είναι του Κώστα Μαρτάκη και της Καλομοίρας.

Μία πρώτη και δεύτερη και τρίτη, μη σου πω, γεύση πήραμε από τα άσματα των καλλιτεχνών και γι’ ακόμη μία φορά ισχύει το γνωστό για τα «γιουροβιζιονικά» τραγούδια: άμα το ακούσω πολλές φορές, που θα πάει θα το συνηθίσει το αυτί μου! Πάμε πρώτα στον... «secret combination» της Καλομοίρας και υποθέτω ότι οι δημιουργοί του, Ποσειδώνας Γιαννόπουλος και Κωνσταντίνος Πάντζης είχαν στο μυαλό τους τον συνδυασμό ρυθμών, αφού το κομμάτι είναι λίγο ποπ, λίγο r&b, λίγο τσιφτετέλι, λίγο Σερτάμπ, λίγο Παπαρίζου. Με λίγα λόγια είναι ένας... μουσικός αχταρμάς, που πολύ κομψά τον λες... μουσικό combination. Έχει, πάντως, αρκετό ρυθμό και ως κομμάτι χορευτικά ταιριάζει γάντι στην Καλομοίρα. Ερμηνευτικά; Γκουχου, γκουχου. Αλήθεια, αυτό το «ααα» στην αρχή του τραγουδιού είναι... τύπου αμανέ;

Και πάμε στον Κώστα Μαρτάκη. Το «Always and forever» προοριζόταν για το νέο cd του Μαρτάκη στη ρωσική αγορά, αλλά έκριναν πως είναι το καλύτερο του δίσκου και του αξίζει να πάει στην Γιουροβίζιον. Πρόκειται για μία μπαλάντα σε ποπ ύφος, που στο τέλος τα δίνει όλα και αφήνει στον καλλιτέχνη το περιθώριο... να χτυπηθεί! Κι αυτό είναι που με σκιάζει, διότι ο Μαρτάκης είναι από φωνή κορμί και από κίνηση φωνή! Το, δε, τραγούδι, που είναι σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Βίκυ Γεροθόδωρου, θυμίζει έντονα Γιουροβίζιον της δεκαετίας του 80. Τζόνι Λόγκαν να το πω; ABBA να το πω; Όταν ακούω τον Μαρτάκη να το άδει, φαντάζομαι τον αοιδό με άσπρη ολόσωμη φόρμα μες στην παγιέτα και το μαλλί φράντζα!

Τώρα για την Χρύσπα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι την Τετάρτη, οπότε και θα ακούσουμε το «A chance to love», σε μουσική Μάριου Ψιμόπουλου και στίχους Αντώνη Παππά. Της Χρύσπα - σε αντίθεση με τα άλλα δύο που είναι μόνο σε αγγλικούς στίχους - θα είναι μισό ελληνικό και μισό αγγλικό, ενώ θα κινηθεί σε έθνικ ρυθμό. Καταλαβαίνεις, τώρα. Τσιφτετέλι κι άγιος ο Θεός!