Τι μας έμεινε από τις υποψηφιότητες για την Γιουροβίζιον;

01.03.2010
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Μετά από τις διαρροές των τραγουδιών της Κατερίνας Αυγουστάκη και πρόσφατα της Ελευθερίας Ελευθερίου και το φόβο μήπως στο τέλος δεν τους μείνει τραγούδι υποψήφιο, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μετά από τις διαρροές των τραγουδιών της Κατερίνας Αυγουστάκη και πρόσφατα της Ελευθερίας Ελευθερίου και το φόβο μήπως στο τέλος δεν τους μείνει τραγούδι υποψήφιο, οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης άρον άρον έβγαλαν στη δημοσιότητα από μόνη τους τα εναπομείναντα εφτά υποψήφια τραγούδια. Τα ακούσαμε με μεγάλη προσοχή. Όχι μία, αλλά πολλές φορές. Κι απορώ, γιατί τόση μυστικότητα πια; Από το καλοκαίρι να ακούγαμε όλες τις υποψηφιότητες, την ίδια άποψη θα είχαμε... επιστρέψαμε στην προ Antique εποχή! Γυρίσαμε αρκετά χρόνια πριν. Αλλά ας δούμε μία προς μία τις συμμετοχές και τι εντύπωση μας έκαναν.

Χρήστος Χατζηνάσιος - Illusion
Στο πρώτο άκουσμα νόμιζα ότι ήταν ο Sakis Ρουβάς, αλλά μετά κατάλαβα ότι πρόκειται για τον Χρήστο Χατζηνάσιο. Ένα ποπ τραγούδι με αγγλικό στίχο στα χνάρια του Ρουβά, που φευ δεν μας έπεισε.

Sunny Μπαλτζή & Second Skin - Game of Life
Εδώ, έχουμε να κάνουμε με ροκ εκπροσώπηση, αλλά τι να πω. Αν δεν μας έλεγαν ότι είναι ροκ κομμάτι, δεν θα το είχα καταλάβει. Άσε που μέχρι να τελειώσει το τραγούδι περίμενα πότε θα πεταχτεί ο Κοργιαλάς ή η Ευρυδίκη να πουν ένα «Comme ci comme ca».

Μέλισσες - Κινέζος
Εδώ, έχουμε να κάνουμε με μία ιδιαίτερη περίπτωση. Οι «Μέλισσες» θέλουν να μας εκπροσωπήσουν στην Γιουροβίζιον με το τραγούδι «Κινέζος», το οποίο είναι στα ελληνικά κι έχει πολύ χιούμορ ο στίχος. Αλλά με το μπαρδόν, μόνο εμείς στην Ελλάδα καταλαβαίνουμε το αστείο και όχι οι Ευρωπαίοι.

Γιώργος Καραδήμος - Πολεμάω
Ωραία μπαλάντα, αλλά μη φανταστείς ότι είναι από εκείνες που θέλεις να τις ακούς συνέχεια και να κόβεις τις φλέβες σου. Είναι σε ελληνικό στίχο, που σημαίνει ότι οι ευρωπαίοι δεν θα ανατριχιάσουν ιδιαίτερα.

Γιώργος Αλκαίος - OPA
Για κάποιους είναι φαβορί. Για εμένα είναι ένα τραγούδι που με ταξιδεύει αρκετά χρόνια πίσω, που ήταν της μόδας τραγούδια αχταρμάς. Τα έχουν όλα και συμφέρουν. Από τον τίτλο και μόνο «Όπα» καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα τραγούδι ? ύμνο στην ελληνική διασκέδαση τη δεκαετία του 90. Τότε δηλαδή που έβγαινε ο Γιώργος Αλκαίος με το «Τι τι».

Μάνος Πυροβολάκης - Κιβωτός του Νώε
Πώς από «Της εκκλησιάς την πόρτα» ο Μάνος Πυροβολάκης πήγε στην «Κιβωτό του Νώε» είναι να απορείς, αγαπημένε μου. Εκεί, που το ξεκινάει καλά με την κρητική λύρα, στη συνέχεια βάζει μία γκόμενα να λέει τα βλαχό-αγγλικά της, κάνει το τραγούδι πιο? μπιτάτο και γενικά επικρατεί ένας αχταρμάς που είναι να αναρωτιέσαι. Γιατί δεν έμενε στη λύρα και τα ελληνικά;

Emigre - Touch Me Deep Inside
Για να είμαι ειλικρινής, από τους Émigré περίμενα κάτι καλύτερο. Δε λέω συμπαθητικό το τραγούδι τους, αλλά περασμένων δεκαετιών. Δεν είναι κάτι διαφορετικό, το έχουμε ακούσει από πολλούς, μόνο που αυτό έχει το greek bouzouki. Αλήθεια, άμα βγουν οι Émigré τον έβδομο που περισσεύει τι θα τον κάνουν; Floor manager;