Τι είναι το ¨τσουτσέκι¨(;)

04.04.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, μήπως είσαι σε θέση να μου μη πεις τι ακριβώς σημαίνει η λέξη "τσουτσέκι"; Γιατί από χθες εγώ και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός ζούμε με την απορία αυτή. Μαζί βέβαια και η Γιώτα του bar, η οποία έστησε καβγά τρικούβερτο με τη Μαργαρίτα .
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Μήπως είσαι σε θέση να μου μη πεις τι ακριβώς σημαίνει η λέξη "τσουτσέκι"; Γιατί από χθες εγώ και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός ζούμε με την απορία αυτή. Μαζί βέβαια και η Γιώτα του bar, η οποία έστησε καβγά τρικούβερτο με τη Μαργαρίτα για την ετυμολογία της συγκεκριμένης λέξης. Τα πάντα ξεκίνησαν από εκείνο το τηλεφώνημα από τη μητέρα της κοπέλας, η οποία την πήρε προκειμένου να την καθησυχάσει για την αποχώρηση της Ρεβέκκας. Κι εκεί που τα έλεγαν, της εξέφρασε τη μεγάλη απορία "Δε μου λες παιδί μου, το τσουτσέκι είναι προσβλητικό;".

Ε, αυτό ήταν. Η Γιώτα σαν έμαθε περισσότερα, ότι η Μαργαρίτα ήταν αυτή που είπε τη λέξη, αλλά και ότι η Μαργαρίτα πάλι κατηγορούσε την Σοφία, τα πήρε...κρανίο. Πήγε, λοιπόν, στο σπίτι και με ύφος κοπέλας που διψά να μάθει τι σημαίνει μία άγνωστη λέξη ρώτησε: "Να σας πως τι σημαίνει τσουτσέκι; Τι σημαίνει;". Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά, αφού όλοι μας έχουμε τύχει σε γυναικείο καβγά. Τα πράγματα, δε, περιπλέχθηκαν όταν η Γιώτα είπε και το κους, κους που αφορούσε τη Σοφία. Στη μέση μπήκαν οι ψυχραιμότεροι Μαίρη και Λορέντζο και ο τσακωμός τέλειωσε εκεί. Ωστόσο, από όλη τη σκηνή βγαίνει το συμπέρασμα πως όταν έχουμε μία άγνωστη λέξη, καλό είναι να συμβουλευτούμε ένα λεξικό ή τον δάσκαλο του χωριού.

Κατά τα άλλα, το βράδυ της Τετάρτης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά από την τηλεόραση τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα. Παρ' όλες τις φιλότιμες προσπάθειες του Λορέντζου, του Φίλιππα και της Γιώτας, με τα ουρλιαχτά τους και τα επιφωνήματα τύπου "Έλα ρε μεγάλε", "Μιχαλάκη παιχταρά" δεν κατάφεραν να φτιάξουν ατμόσφαιρα, μια και ο μόνος original "βάζελος" ήταν ο Λορέντζο. Η Γιώτα πάλι είναι καλύτερη στο ρόλο της "απαρηγόρητης φίλης" ή της "κοπέλας που έχει μία άγνωστη λέξη" παρά της " φιλάθλου", αν και ομολογώ πως ήξερε ότι η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα της...Ισπανίας.