Εκτός Σπιτιού η Τίνα

25.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, η "Κυριακή της μεγάλης εξόδου" ήρθε και στο Σπίτι του Big είχαν συγκινήσεις. Η χαμηλοβλεπούσα κοπελιά Τίνα, φέρελπις παρουσία στο σπορ της... ρουφιανιάς, καταψηφίστηκε από το κοινό κι έτσι πήρε το βαλιτσάκι της και... δρόμο. Μέχρι όμως να κλείσουν οι "κάλπες", όπως χαρακτηριστικά είπε ο Big Ανδρέας Μικρούτσικος, δόθηκε μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στην Εφη και την Τίνα.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,
Η "Κυριακή της μεγάλης εξόδου" ήρθε και στο Σπίτι του Big είχαν συγκινήσεις. Η χαμηλοβλεπούσα κοπελιά Τίνα, φέρελπις παρουσία στο σπορ της... ρουφιανιάς, καταψηφίστηκε από το κοινό κι έτσι πήρε το βαλιτσάκι της και... δρόμο.
Μέχρι, όμως, να κλείσουν οι "κάλπες", όπως χαρακτηριστικά είπε ο Big Ανδρέας Μικρούτσικος, δόθηκε μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στην Εφη και την Τίνα. Τελικά, επικράτησε στον πόντο το στήθος της Κερκυραίας.
Η δεύτερη αποχώρηση δεν μπορώ να πω ότι συνοδεύτηκε από έντονα συναισθήματα. Ναι μεν ξεπροβάδισαν τη νέα σύμφωνα με τις απαιτήσεις μιας τέτοιας περίστασης, όμως, ούτε έκλαψαν, ούτε τράβαγαν τα μαλλιά τους ουρλιάζοντας: "Γιατί κόσμε άδικε μας παίρνεις το αθώο ρουφ (από το ρουφιανάκι)"... Ούτε οι κοπέλες έσκιζαν τις ποδιές τους για την απώλεια της φιλενάδας. Αντίθετα, τη συνόδευσαν στην κρεβατοκάμαρα και σαν καλές νοικοκυρές έβαλαν στη βαλίτσα τις μπλούζες, λίγα εσώρουχα και τα καλλυντικά της και με την ευχή "καλό βόλι" την έστειλαν στον... σκληρό κόσμο της δημοσιότητας.
Στο ενδιάμεσο, την παρέλαβε ο Big Ανδρέας προκειμένου να πει μαζί της δυο κουβέντες. Στο στούντιο, πέραν από την οικογένεια της Τίνας, που εξήρε τον τίμιο χαρακτήρα της κόρης τους, έδωσε δυναμικό "παρών" ο μπαμπάς Μελάς. Ως άλλος... μαμά Σκόρδου μίλησε για το βλαστάρι του, τη Φραντζέκα, εξήρωντας επίσης τον δυναμικό της χαρακτήρα. "Από μένα έχει μοιάσει το παιδί μου" είπε και φούσκωσε από περηφάνεια. Το πανελλήνιο, τη συγκινητική εκείνη ώρα, ανατρίχιασε σύγκορμο.
Ο Κύπριος πατέρας στο πρόσωπο της κόρης του βλέπει την ενσάρκωση των εφηβικών του ονείρων: Κάποια μέρα να ζούσε στο γυάλινο σπίτι του Μεγάλου Κουμπάρου, που θα ήταν στημένο σε κεντρική πλατεία της Λευκωσίας, με εφτά γυναίκες κι άλλους έξι άνδρες, με τον κόσμο απ' έξω να κάνει ουρές για να τους δει από κοντά. Η φήμη τους, δε, θα είχε απλωθεί σε ολόκληρη τη Μεγαλόννησο που μέχρι ο ξάδερφος Πανίκος θα μάθαινε νέα για το γιο του θείου Αμβρόσιου.
Για όλους αυτούς, λοιπόν, τους λόγους ο πατέρας Μελάς δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής του τέκνου του, τονίζοντας πως δε θα διστάσει να κάνει μία γύρα στα κανάλια προκειμένου να προειδοποιήσει τους πολέμιους: "Προσοχή η Φραντζέσκα δεν είναι μόνη. Έχει πατέρα που... δαγκώνει"!!!

Δήμητρα Ζάρκου