Έξω απαγορεύσεις και μέσα εξομολογήσεις

22.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, αγνοώντας τα τεκταινόμενα στον έξω κόσμο τα "13 μαναράκια του Ανδρέα Μικρούστικου" μέσα στο Σπίτι ακολούθησαν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Έπαιξαν παντομίμα, κουτσομπόλεψαν ο ένας τον άλλον κι επιδόθηκαν στην τέχνη του...μπαλαμουτιάζειν.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αγνοώντας τα τεκταινόμενα στον έξω κόσμο τα "13 μαναράκια του Ανδρέα Μικρούστικου" μέσα στο Σπίτι ακολούθησαν το καθημερινό τους πρόγραμμα. Έπαιξαν παντομίμα, κουτσομπόλεψαν ο ένας τον άλλον κι επιδόθηκαν στην τέχνη του...μπαλαμουτιάζειν. Ειδικά, το κρίσιμο βράδυ της Πέμπτης που ο ελληνικός λαός δεν ευτύχησε να τους δει από οθόνης, αυτοί συνέχισαν απερίσπαστοι τη δράση τους. Μάλιστα, καθιέρωσαν τη συγκεκριμένη μέρα ως "Παγκόσμια Big μέρα περιποίησης προσώπου και σώματος". Η παραγωγή φρόντισε να τους δώσει μία σακούλα με κρέμες και αιθέρια έλαια με τις κόρες του σπιτιού να μετατρέπουν την τουαλέτα σε ινστιτούτο αισθητικής.

Το ειδύλλιο Μελίνα - Πάνος συνεχίστηκε κανονικά, ενώ τη δόξα τους φαίνεται πως ζήλεψαν η Ζωή με τον Γιώργο, οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν...αίσθημα. Οι τέσσερις τους έχουν φτιάξει το "τετράγωνο του έρωτα" και όλη τη μέρα είναι μαζί, πότε καθισμένοι στον καναπέ συζητώντας περί αγάπης και φούμαρων και πότε στην "κρεβατοκάμαρα της Μπάρμπι" ανακαλύπτοντας τις απολαύσεις του...αγγίζειν. Το βράδυ της Πέμπτης είχαν μία υπαρξιακή συζήτηση, για τη μοίρα του καθενός. Εκεί, η Μελίνα αποκάλυψε πως πριν μπει στο παιγνίδι επισκέφτηκε στην Κέρκυρα μία επιστήμονα στην τέχνη του καφέ, η οποία της είπε πως θα πάρει ένα τηλέφωνο που θα την κάνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα. "Και την 5η μέρα του τρίτου μήνα του τρέχοντος έτους θα λάβεις σπουδαίο τηλεφώνημα. Μετά βλέπω έναν μακρύ δρόμο κι επιτυχία. Θα γίνεις η δεύτερη Μελίνα της Ελλάδας". Η καφετζού εννοείται πως της είπε και για τα αισθηματικά, μια και κακά τα ψέματα αυτά είναι που καίνε κάθε νέα κοπέλα. "Στη ζωή σου θα μπει ένα ομορφόπαιδο. Π. Σ. είναι τα αρχικά του. Με αυτόν θα παντρευτείς..." και προτού μας ολοκληρώσει την προφητεία, πετάγεται ο Πανούλης Σ.: "Είναι μοιραίο να είμαστε μαζί. Πάρ' το απόφαση".

Όση ώρα αυτοί μιλούσαν για το κισμέτ, η Φραντζέσκα, η Κλειώ, ο Κώσταςκαι ο Νίκος αποσύρθηκαν στο ησυχαστήριο του Σπιτιού (πρώην κοτέτσι) προκειμένου να διαλογιστούν. Λίγο η ατμόσφαιρα, λίγο η διακόσμηση του χώρου (χαμηλά φώτα, μαξιλάρες, αναπαυτικός καναπές, παχύ χαλί) τα παιδιά ήρθαν σε...κέφι, ανοίγοντας την καρδιά τους. Τα όσα αποκάλυψαν περνούν αδιάφορα, διότι τι μας νοιάζει εμάς αν ο Νίκος ως μάχιμος δημοσιογράφος τραβάει ζόρια και άγχη στη δουλειά του; Α, την Παρασκευή έχει γενέθλια ο "φιλόσοφος" Αλέξανδρος και τα παιδιά, αφού δεν πρόλαβαν ανοιχτά τα μαγαζιά να του πάρουν ένα δώρο του είπαν το κλασικό "Να ζήσεις...". Δεν μπήκαν καν στον κόπο να του γράψουν ένα στιχάκι του ειδικού του βάρους, να του πουν ένα: "Από σήμερα θα περπατήσεις τα μονοπάτια της ζωής με ένα εφόδιο παραπάνω. Τον έναν χρόνο επιπλέον και την ευγενική αρωγή του Big. Χρόνια πολλά και τα λοιπά...".