Έξω από το Big ο Σάκης

19.03.2002
Αγαπημένη μου Όλγα, "Ακρα του τάφου σιωπή στους κάμπους βασιλεύει" από το βράδυ της Κυριακής στο Σπίτι της Παιανίας. Η απουσία του Σάκη ή Τζουσέπε ή φιρμάτου ταρίφα της συμπρωτεύουσας έχει φέρει μία ηρεμία καθώς λείπει ο άνθρωπος που μιλούσε συνέχεια, που γελούσε και γενικότερα ήταν μέσα σε όλα τα πλάνα.
Αγαπημένη μου Όλγα,


"Ακρα του τάφου σιωπή στους κάμπους βασιλεύει" από το βράδυ της Κυριακής στο Σπίτι της Παιανίας. Η απουσία του Σάκη ή Τζουσέπε ή φιρμάτου ταρίφα της συμπρωτεύουσας έχει φέρει μία ηρεμία καθώς λείπει ο άνθρωπος που μιλούσε συνέχεια, που γελούσε και γενικότερα ήταν μέσα σε όλα τα πλάνα. Η κατάσταση αυτή αρέσει σε ορισμένους - κυρίως στην τριανδρία Γιώργος, Πάνος Αλέξανδρος , ενώ άλλοι - κυρίως οι γυναίκες - αναπολούν τις στιγμές που πέρασαν με τον Σάκη.

Η πρώτη αποχώρηση από το Σπίτι συνοδεύτηκε από όλες εκείνες τις μεγαλοπρέπειες που συνοδεύουν τις Bigατες εξόδους. Μόλις ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, όλοι οι συγκάτοικοι ένιωσαν έναν κόμπο στο λαιμό, βούρκωσαν με τους πιο ευαίσθητους της παρέας να βάζουν τα κλάματα. Ο Σάκης ψύχραιμος τους καθησύχασε "Μη φοβάστε για μένα. Θα περάσω καλά στον έξω κόσμο" και αφού τους ασπάστηκε, πήρε το δρόμο της επιστροφής στην πραγματικότητα. Κι όταν λέμε "πραγματικότητα" το εννοούμε. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος του έδειξε το καθιερωμένο βίντεο "Κοίτα ποιοι σε ρουφιάνεψαν" και ο ταξιτζής μόλις είδε την τριανδρία Αλέξανδρος - Γιώργος και Πάνος να μιλούν γι αυτόν όχι με τα κολακευτικότερα λόγια που μπορεί να χρησιμοποιήσει ανθρώπου γλώσσα, τα έχασε.

Παρόλο που είπε πως κάτι είχε ψυλλιαστεί δεν πίστευε πως θα μιλούσαν γι αυτόν έτσι. Και τι είπαν; Πως ο Σάκης είναι ανυπόφορος, επειδή μιλάει συνέχεια, πως προσποιείται και πως σε τελική ανάλυση δε θα μπορούσαν να τον κάνουν...κολλητάρι τους. Ο Σάκης εκνευρίστηκε και δεν το έκρυψε, ενώ του ήταν δύσκολο να αποδείξει πως....δεν είναι ελέφαντας. Τη δύσκολη αυτή αποστολή ανέλαβε να φέρει εις πέρας η μητέρα του, η οποία σε ζωντανή σύνδεση από τη Θεσσαλονίκη, σε ρόλο μάνα Γκατσιούδη, όταν ο Κώστας παίρνει το χρυσό στο ακόντιο, εξήρε τον χαρακτήρα του γιου της. Μίλησε για την αυθεντικότητα του, για την καλοσύνη που τον διακρίνει, για το πόσο ευαίσθητος είναι και το πόσο άδικο είχαν οι τρεις συγκάτοικοι. Το "back to reality" του Σάκη χαιρέτισε σύσσωμος ο κλάδος των ταξιτζήδων Θεσσαλονίκης και περιχώρων, καλωσορίζοντάς τον στην πιάτσα. Το κατά πόσο, όμως, θα ξανακάνει κούρσα δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος, μια και γνωστοποίησε πως στην παρούσα στιγμή τον ενδιαφέρει το κομμάτι της...δημοσιότητας.