Ο καημός του Πάνου

14.03.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, οι απέλπιδες προσπάθειες του Πάνου μπας και συγκινήσει αισθηματικά τη Μελίνα συνεχίζονται. Ο δύσμοιρος νέος ακολουθεί τους πατροπαράδοτους τρόπους για να ρίξεις μία γυναίκα που στην αρχή είναι όλο τάχα μου και δήθεν, όμως προκοπή δε βλέπει.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Οι απέλπιδες προσπάθειες του Πάνου μπας και συγκινήσει αισθηματικά τη Μελίνα συνεχίζονται. Ο δύσμοιρος νέος ακολουθεί τους πατροπαράδοτους τρόπους για να ρίξεις μία γυναίκα που στην αρχή είναι όλο τάχα μου και δήθεν, όμως προκοπή δε βλέπει καθώς αυτή παραείναι "Ω, Πάνο τι είναι αυτά που λες. Αλλά πες κι άλλα". Εκεί, δηλαδή, που αυτός της πετάει ένα κομπλιμέντο -σκοτώστρα: "Έχεις πολύ ωραία μάτια. Ειδικά σήμερα που τα έχεις βάψει", η Μελίνα λίγο ακόμα και σίγουρα θα τον έπιανε από το λαιμό.

"Τώρα τα είδες; Πρέπει να βάφομαι για να με προσέξει κάποιος" απαντά αυτή φανερά ενοχλημένη που η Lancome μάσκαρα της έκανε το θαύμα και όχι τα μπιρμπιλοτά της μάτια. Βέβαια, στην αντίδραση αυτή κρύβεται και μία αμηχανία που νιώθει η νέα κάθε φορά που είναι μόνη με τον "Καψουροπάνο". Ο Πάνος, πάντως, έχει φαει μεγάλη απογοήτευση, αφού δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει επιτέλους για να τη συγκινήσει. Να κόψει τις φλέβες του για την πάρτη της; Να ανοίξει την πόρτα του Big και να τρέχει γυμνός στους δρόμους να φωνάζει "Την αγαπώ, τη θέλω σαν τρελός. Βοηθήστε με να σωθώ, γιατί θα τρελαθώ"; Οι άνδρες του Σπιτιού του συνιστούν ψυχραιμία, ενώ οι γυναίκες συμβουλεύουν τη Μελίνα να απολαύσει το φλερτ. ’λλωστε, δε σου τυχαίνει κάθε μέρα τέτοιος Πάνος άνδρας.

Κατά τα άλλα, οι μέρες στο Σπίτι κυλούν ήρεμα με τα περισσότερα κορίτσια να έχουν φτιάξει τις παρέες. Μία εξ' αυτών, είναι το δίδυμο Ζωή - Φραντζέσκα, οι οποίες απολαμβάνουν να παίρνουν τον καφέ τους απλωμένες στον κήπο σαν τις...γάτες. Το καλύτερο δίδυμο είναι η Μελίνα με την Έφη, οι οποίες τα βράδια αντί να κοιμούνται, βρικολακιάζουν και κάθονται στο σαλόνι ανοίγοντας τις καρδιές τους. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τους είναι τα αισθηματικά από τα οποία έχουν τόσο βασανιστεί κατά το παρελθόν. Εδικά, η Μελίνα η οποία δεν πιστεύει σε όρκους και φιλιά, σε αγάπες κι έρωτες. Ούτε ακόμη και σε αυτόν του Πάνου.