Τέλος στην παρεξήγηση Βανδή - Λακρουά

25.02.2002
Αγαπημένη μου Γεωργία, δύο ολόκληροι μήνες χρειάστηκαν να περάσουν μέχρι να λυθεί η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Οίκο Λακρουά και τη Δέσποινα Βανδή και να καταφέρουν επιτέλους οι πιστοί φίλοι της αοιδού να κοιμηθούν με ήσυχο το κεφαλάκι τους.
Αγαπημένη μου Γεωργία,


Δύο ολόκληροι μήνες χρειάστηκαν να περάσουν μέχρι να λυθεί η παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στον Οίκο Λακρουά και τη Δέσποινα Βανδή και να καταφέρουν επιτέλους οι πιστοί φίλοι της αοιδού να κοιμηθούν με ήσυχο το κεφαλάκι τους. Η Δέσποινα, κατόπιν βασανιστικής σκέψης, κατέληξε στην απόφαση να κάνει πέτρα την καρδιά της και να πάει να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις "για το που βρήκε το περιβόητο κόκκινο φόρεμα".

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πήρε το πρώτο αεροπλάνο για Παρίσι μεριά. Ούτε η απολογία της έγινε σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα "απολογίας όσων αποπειράθηκαν να αντιγράψουν κομμάτια του Οίκου", καθισμένη σε μία καρέκλα με έναν προβολέα στραμμένο πάνω της. Η Βανδή έστειλε τη μάνατζερ της να επικοινωνήσει με τους Γάλλους και να τους εξηγήσει τι ακριβώς είχε συμβεί. "Το και το" τους είπε αυτή κι εκείνοι που είναι άνθρωποι με κατανόηση, ξέχασαν τα πάντα. Όπου "το και το" σημαίνει ότι η αοιδός, λίγο πριν την εκδήλωση πήγε μέχρι το Λονδίνο για να αγοράσει ρούχα ειδικά για τη συναυλία της Θεσσαλονίκης. Εκεί, σε ένα κατάστημα σε κεντρικό δρόμο - σαν την Αιόλου ένα πράγμα - είδε το εν λόγω ρούχο και ξετρελάθηκε.

Για το αυθεντικό Λακρουά ούτε που γνώριζε, διότι έχε υπόψη σου πως η Δέσποινα μπορεί να είναι καλοντυμένη, πάντα με την τελευταία λέξη της μόδας, όμως δεν παρακολουθεί τις επιδείξεις των σχεδιαστών. Έτσι, ούτε που πέρασε από το μυαλό της ότι μπορεί να είναι αντιγραφή. Και για του λόγου το αληθές, το συγκεκριμένο κομμάτι το πλήρωσε ακριβά. Η, δε, μάσκα που φορούσε και ήταν όμοια με εκείνη του Οίκου ήταν Έλενα Συράκα κι επιλέχθηκε εντελώς τυχαία. Είναι να μη σου πάει στραβά, διότι άντε μετά από αυτό να αποδείξει η Δέσποινα ότι δεν...είναι ελέφαντας. Τέλος πάντων, οι Γάλλοι πείστηκαν με τα όσα ακούστηκαν κι αφού πήραν τη "συγνώμη" που ήθελαν έληξαν το θέμα εδώ.