Απέβαλαν την Κουρνίκοβα από το Πανεπιστήμιο

08.02.2002
Αγαπημένε μου Σωτήρη, στεναχωρημένοι είναι οι φοιτητές του Αθλητικού Πανεπιστημίου της Μόσχας οι οποίοι απειλούν να προβούν σε καταλήψεις διαρκείας. Αιτία είναι η απόφαση του συμβουλίου του πανεπιστημίου να διαγράψει δια παντός την Άννα Κουρνίκοβα, επειδή αντέγραψε στις εξετάσεις.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Στεναχωρημένοι είναι οι φοιτητές του Αθλητικού Πανεπιστημίου της Μόσχας οι οποίοι απειλούν να προβούν σε καταλήψεις διαρκείας. Αιτία είναι η απόφαση του συμβουλίου του πανεπιστημίου να διαγράψει δια παντός την Άννα Κουρνίκοβα, η οποία φοιτούσε εκεί τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή αντέγραψε στις εξετάσεις. Βέβαια, η Άννα ούτε έγραψε τα θέματα στα καλογυμνασμένα πόδια της, ούτε δωροδόκησε τον μπροστινό της με ένα φιλί στο μάγουλο. Μία αθλήτρια του βεληνεκούς της ακολουθεί άλλους δρόμους που να ταιριάζουν στο image της.

Έτσι, σε όσες εργασίες είχε για το σπίτι αλλά μετρούσαν στη βαθμολογία, έβαζε τον αγαπημένο της πατέρα - που έχει τελειώσει κι ένα γυμνάσιο ο άνθρωπος - να τις κάνει. Στην αρχή κανείς από τους καθηγητές δεν κατάλαβε το παραμικρό ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που αναφωνούσαν: "Μπράβο στο κορίτσι. Το τένις, τένις και το πανεπιστήμιο, πανεπιστήμιο". Ο διευθυντής όμως, που αποδείχθηκε...γάτα με πέταλα - αν δεν ήταν άλλωστε δε θα κατείχε τη συγκεκριμένη θέση - πονήρεψε τους συναδέλφους του για το κατά πόσο είναι ικανή η Αννούλα να σημειώνει τέτοιες επιδόσεις.

Μετά από εξονυχιστικές έρευνες ανακάλυψαν πως όλες τις εργασίες τις έκανε ο πατέρας Κουρνίκοβας -στον οποίο η κόρη του μόνο φούστα του τένις δεν του έβαλε και με μία ρακέτα ανά χείρας να τον στείλει να φοιτήσει ο ίδιος. Η οργή τους, δε, ήταν τόσο μεγάλη που αμέσως συγκάλεσαν συμβούλιο για να δουν τι θα κάνουν. "Να την αποβάλουμε" είπαν οι καθηγητές στην πλειοψηφία τους ενώ όσοι είπαν "Μα είναι η Κουρνίκοβα", ή χασμουρήθηκαν ή μίλησαν το ίδιο και το αυτό. Η Άννα όταν πληροφορήθηκε τα καθέκαστα στεναχωρήθηκε μεν, δεν τα έβαψε μαύρα δε, διότι το πτυχίο γι αυτή ήταν και θα παραμείνει...ένα κομμάτι χαρτί.